Πετρολούκας Χαλκιάς & Αντώνης Κυρίτσης: Αυθεντικό ηπειρώτικο πανηγύρι

Ένα ταξίδι στην αυθεντική δημοτική μας μουσική παράδοση

Οι προηγούμενες εμφανίσεις του Πετρολούκα Χαλκιά και της κομπανίας του στο Half Note Jazz Club άφησαν πίσω τους έναν δημιουργικό απόηχο. Έτσι, ο Μάρτιος φέρνει ξανά κοντά τον κορυφαίο κλαρινίστα και για μια ακόμη φορά ο κόσμος παίρνει τις διαστάσεις του ελληνισμού. Ο γκραν μετρ του κλαρίνου και οι μουσικοί του φτιάχνουν τον πολιτισμικό μας μικρόκοσμο, από τη Θράκη ως την Κρήτη και από την Ήπειρο ως τη Μικρά Ασία.

Για τέσσερις βραδιές, από Παρασκευή 24 έως και Δευτέρα 27 Μαρτίου, ο Πετρολούκας Χαλκιάς θα στήσει στη σκηνή του Half Note Jazz Club το δικό του «ηπειρώτικο πανηγύρι». Έχοντας στο πλευρό του τον Αντώνη Κυρίτση, έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές του ηπειρώτικου τραγουδιού, μας μυεί στην αυθεντική δημοτική μας μουσική παράδοση.

Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική – το «άλας της Γης» – είναι το μουσικό/εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί εδώ και μια ζωή ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο κλαρινίστας από το Δελβινάκι που έχει συμβάλει όπως πολλοί άλλοι – αλλά και όσο λίγοι – στη διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, εντός και εκτός της χώρας. Παράλληλα όμως, με καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και ευρηματικότητα που ξεπερνά οποιοδήποτε τοπικό μουσικό είδος, δεν δίστασε να ανοίξει τους ορίζοντές του και να συμπράξει με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο, επεκτείνοντας τα όριά του όσο λίγοι. Έτσι, μέσα από την τέχνη του, η Ήπειρος διασταυρώθηκε με το rock, τη jazz, το blues, αλλά και άλλες ethnic μουσικές.

Αυτό το πάντρεμα είναι που κάνει τον Πετρολούκα Χαλκιά να ξεχωρίζει, και να μην είναι απλός άλλος ένας δεξιοτέχνης του κλαρίνου, αλλά μια μεγάλης εμβέλειας μουσική προσωπικότητα, που χαρίζει στην τέχνη του διαχρονικότητα, αφού αποπειράται να την αναμιγνύει αυτοσχεδιαστικά με άλλες, φαινομενικά εντελώς διαφορετικές, μουσικές παραδόσεις.

Συντελεστές

Πετρολούκας Χαλκιάς: κλαρίνο
Αντώνης Κυρίτσης: τραγούδι
Θωμάς Κυρίτσης: τραγούδι
Πετράκης Χαλκιάς: κλαρίνο
Λεωνίδας Πότσης: βιολί
Νίκος Χαλκιάς: λαούτο
Θεόδωρος Μπαλντούμας: κρουστά

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.