Πέτρος Κλαμπάνης και Μιράντα Βερούλη παρουσιάζουν το «ΒΡΑΖίΛ»

ο Πέτρος Κλαμπάνης και η Μιράντα Βερούλη

Ένα αφιέρωμα στην πλούσια μουσική παράδοση της Βραζιλίας

Δύο από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της ελληνικής Jazz σκηνής, ο Πέτρος Κλαμπάνης και η Μιράντα Βερούλη παρουσιάζουν στο Kελάρι του “Athenaeum” ένα αφιέρωμα στην πλούσια μουσική παράδοση της Βραζιλίας, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, του μήνα όπου λόγω καρναβαλιού, η βραζιλιάνικη μουσική έρχεται στο προσκήνιο. Η παράσταση έχει τίτλο «BΡΑΖίΛ» και πρωτοπαρουσιάστηκε στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, στo πλαίσιo του εορτασμού των Ολυμπιακών Αγώνων “RIO 2016”.

H Μιράντα Βερούλη, η Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα, γιόρτασε πέρυσι τα 20 χρόνια της σχέσης της με την Βραζιλιάνικη μουσική, τραγουδώντας στο πλάι των κορυφαίων ερμηνευτών της Bossa Nova Jaques & Paula Morelenbaum.

Πέτρος Κλαμπάνης

Στο Κελάρι, συναντιέται και πάλι επί σκηνής με τον Πέτρο Κλαμπάνη και τους εξαιρετικούς μουσικούς του γκρουπ του, για να μας ταξιδέψουν στη Βραζιλία μέσα από τις συνθέσεις μεγάλων δημιουργών της.

Πώς μπορεί να συνυπάρξει το Ελληνικό μουσικό χρώμα με το Βραζιλιάνικο; Για τον  καθιερωμένο πλέον Έλληνα jazzman και μουσικό του κόσμου Πέτρο Κλαμπάνη που, με βάση τη Νέα Υόρκη, έχει πλούσια παρουσία στην παγκόσμια σκηνή της jazz, το «στοίχημα» αυτό δεν είναι καινούργιο. Δείγματα της ευφάνταστης και γόνιμης μείξης των μουσικών γλωσσών μπορεί να ακούσει κανείς στις δισκογραφικές δουλειές του «Contextual»,  «Minor Dispute» και «Chroma». Αυτό είναι επί της ουσίας το ζητούμενο που απασχολεί τον Π. Κλαμπάνη και τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεται στη Νέα Υόρκη, τα τελευταία 10 χρόνια.

Μιράντα Βερούλη

Η Μιράντα Βερούλη με τον Πέτρο Κλαμπάνη, είναι παλιοί γνώριμοι από τα χρόνια που σπούδαζαν μαζί στο Ωδείο Athenaeum κι έχουν συνεργαστεί πολλές φορές, με πιο ξεχωριστή την σύμπραξη στο project ΒΡΑζίΛ, σε ενορχήστρωση Π. Κλαμπάνη, φόρο τιμής στους μεγάλους Βραζιλιάνους συνθέτες που τόσο αγαπούν. Σημαντικότερη στιγμή της σχέσης τους με τη Βραζιλιάνικη μουσική, ήταν αναμφισβήτητα η συνεργασία με τον θρύλο της Βραζιλιάνικης και διεθνούς μουσικής σκηνής Jaques Morelenbaum, συνεργάτη τεράστιων ονομάτων, όπως Α. C. (Τοm) Jobim, Caetano Veloso, Gilberto Gil, Gal Costa, αλλά και Sting, Ryuichi Sakamoto, David Byrne, Paolo Fresu, Omar Sosa και τόσων άλλων.

Μετά από κοινές εμφανίσεις στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016 στο Tinos Jazz Festival και στο Paros Jazz, συναντήθηκαν στη Ν. Υόρκη μαζί και με την Paula Morelenbaum, τη σπουδαία αυτή φωνή της Bossa Nova, για να ηχογραφήσουν μια δίγλωσση εκδοχή του εμβληματικού τραγουδιού του Caetano Veloso “Coração Vagabundo”, σε ενορχήστρωση Πέτρου Κλαμπάνη και ελληνικό στίχο της Μιράντας Βερούλη.

Στο Κελάρι θα παρουσιάσουν συνθέσεις των Hermeto Pascoal, Pixinguinha, Tom Jobim, Caetano Veloso και άλλων μεγάλων δημιουργών της Βραζιλίας.  

Συντελεστές

PETROS KLAMPANIS GROUP – feat.MIRANDA VEROULI

Γιάννης Παπαδόπουλος, πιάνο
Βασίλης Ποδαράς, τύμπανα
Μιγκέν Σελμάνι, βιολί
Ίρις Λουκά, βιόλα
Αλέξανδρος Μποτίνης, τσέλο
Πέτρος Κλαμπάνης, κοντραμπάσο/ενορχήστρωση
& Μιράντα Βερούλη, φωνή

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.