Ο Jonathan Bree μας παρουσιάζει ένα live spandex μυστηρίου

Jonathan Bree

Τη συναυλία ανοίγει η αισθαντική Etten

Το πρώην μέλος των Brunettes, ο Νεοζηλανδός μουσικός, παραγωγός, head της Lil’  Chief Records, και bandmate/παραγωγός σε άλμπουμ της Princess Chelsea, Jonathan Bree, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για ένα μοναδικό, στυλάτο live, πασπαλισμένο με τη χαμηλότονη 60s γοητεία της chamber ή baroque pop  (όπως αρέσκονται τα media να χαρακτηρίζουν αυτόν τον ιδιαίτερο ήχο που προκύπτει όταν ρίχνεις σε σωστές δόσεις στο μίξερ κλασικές ενορχηστρώσεις με τις μελωδικές φόρμες της pop).

Ο Jonathan Bree, λοιπόν, που μετά την καριέρα του με τους Brunettes της Sub Pop, έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία λίγα χρόνια μερικά πολύ καλά solo άλμπουμ με αποκορύφωμα το 3ο και πιο πρόσφατο, που τον εκτίναξε για τα καλά.  Η αρχή έγινε το 2013 με το “Primrose Path”, για να ακολουθήσει το “A Little Night Music”, 2 χρόνια αργότερα, και να φτάσουμε στο “Sleepwalking”, που δίνει και το όνομά του στην περιοδεία που κάνει αυτόν τον καιρό o Bree, και στο πλαίσιο της οποίας κάνει σταθμό και στην Αθήνα, το βράδυ της Κυριακής, 7 Οκτωβρίου.

Μαζί με την μπάντα του, παρουσιάζουν, εκτός από κομμάτια του τελευταίου άλμπουμ, τραγούδια και από την υπόλοιπη καριέρα του. Παρατηρώντας το καλυμμένο με μάσκα από spandex πρόσωπο στο εξώφυλλο του “Sleepwalking” αλλά και στο video clip του single “You’re so cool” που έκανε αμέσως αίσθηση, καταλαβαίνουμε ότι θα μας παρουσιάσει ένα live spandex μυστηρίου. Οσο για τους στίχους του άλμπουμ, μιλούν για όλα εκείνα που μπορεί να έχουν κάποιο νόημα αυτήν την εποχή, όπως το αδιέξοδο των ερώτων που αναλώνονται μπροστά στις οθόνες των κινητών και άλλες ιστορίες urban πόθου και τρόμου.

Τη συναυλία ανοίγει η αισθαντική Etten – κατά κόσμον Ελένη Τζαβάρα – που γνωρίσαμε αρχικά με τους “Film”, με τους οποίους συνεργάστηκε επί 7 χρόνια. Το 2009 η συνεργασία αυτή έληξε και η Etten ξεκίνησε σόλο πορεία, οπότε και μας  δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να εξερευνήσουμε πλέον σε βάθος το ιδιαίτερο μουσικό σύμπαν της.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.