Οι Νεϋορκέζοι Xeno & Oaklander στο Temple

Από τα πιο δυναμικά σύγχρονα ονόματα στον αναλογικό synth και minimal wave ήχο έρχεται στην Αθήνα

Οι Νεϋορκέζοι Xeno & Oaklander απαρτίζονται από την Γαλλικής / Νορβηγικής καταγωγής Miss Liz Wendelbo και τον Sean McBride, από το Μέρυλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Mε το όνομα τους να βασίζεται στον Προσωποκρατικό φιλόσοφο Ζήνωνα τον Ελεάτη, οι Xeno & Oaklander είναι ίσως απ’ τα σημαντικότερα σύγχρονα ονόματα στον αναλογικό synth και minimal wave ήχο.

Ενώ είχαν ξεκινήσει να γράφουν μουσική για ταινίες από το 2004, η πρώτη τους κυκλοφορία ως Xeno & Oaklander ήρθε το 2009 με το “Sentinelle” και ακολούθησαν τα “Sets & Lights” (2011), “Par Avion” (2014), “Topiary” (2016) και τέλος το “Moonlight” (2017).

Ο παγωμένος τους ήχος σε συνδυασμό με τα ονειρικά φωνητικά αλλά και η λεπτή ευαισθησία του των συνθέσεών τους οριοθετούν τον μοναδικό τους χαρακτήρα, ενώ η αφοσίωσή τους στην κοινότητα του αναλογικού synth ήχου θεωρείται τόσο επιδραστική ώστε οι ίδιοι να συνυπολογίζονται ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συνετέλεσαν και συντελούν στην παγκόσμια αναβίωσή του.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

14 €
- 17 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.