Μουσικός Ιούλιος στο cafe του Νομισματικού Μουσείου

Hot Club de Grece, C-Drain, Brandy Σουαρέ και Τέτη Κασιώνη τον Ιούλιο στο cafe του Μουσείου

Μουσικός Ιούλιος στο café του Νομισματικού Μουσείου από τις 5 έως τις 26 Ιουλίου με τους Hot Club de Grece, C-Drain, Brandy Σουαρέ και Τέτη Κασιώνη.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Πέμπτη 5.07.18: Hot Club de Grece

Πέμπτη 12.07.18: C-Drain

Πέμπτη 19.07.18: Brandy Σουαρέ

Πέμπτη 26.07.18: Τέτη Κασιώνη

Hot Club de Grece

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και στον κήπο θα το γιορτάσουμε με ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη gypsy jazz μουσική, παρέα με τους Ηot Club de Gréce, το πρώτο gypsy jazz group που μας σύστησε αυτό το είδος μουσικής στην Ελλάδα το 2007. Το ρεπερτόριο τους βασίζεται κυρίως στα κομμάτια του βιρτουόζου κιθαρίστα της τζαζ, Django Reinhardt αλλά και άλλων γνωστών Αμερικάνων μουσικών, αλλά επεκτείνεται και σε πιο pop ρυθμούς όπως και jazz standards. Τη βραδιά θα πλαισιώσει η διεθνούς φήμης βιολονίστα, Μαρία Μανουσάκη, που αφήνει για λίγο την έδρα της στη Νέα Υόρκη για να συντροφεύσει τους μουσικούς του Ηot Club de Gréce, την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 21:00 στο café του Νομισματικού Μουσείου.

C-Drain

Ο C-DRAIN επιστρέφει με νέο δίσκο για ένα μοναδικό unplugged Live στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 12.07. 18 στις 9:00 μ.μ. Αφιχθείς από το Λονδίνο και μετά από χρόνια μουσικών περιηγήσεων στο εξωτερικό, θα κάνει μια «unplugged» παρουσίαση της νέας του δουλειάς, με μια πιο «κινηματογραφική» προσέγγιση στην ερμηνεία. Το νέο του “No Plumbing Business” Ep Album έχει λάβει ήδη εξαιρετικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, με broadcasts στο BBC RADIO, επιτυχίες στα TOP 10 & TOP 20 Radio Charts, σε Αμερική, Καναδά, και προβολή του από τον μεγάλο Brian Wilson των The Beach Boys!

Ο C-DRAIN , κατά κόσμον Christos Pappas, θα παρουσιάσει με συνοδοιπόρους τους εξαιρετικούς μουσικούς του, ένα πρόγραμμα με τα νέα του κομμάτια, αλλά και πρόσφατα αγαπημένα, όπως και «πειραγμένες» διασκευές από το προηγούμενο του “Covers Unplugged Ep” αλλά και εκπλήξεις! Ένα πρόγραμμα πλαισιωμένο με πολλή ενέργεια, ακουστικό ήχο αλλά και ατμόσφαιρα με εφέ και indie αισθητική, που κυμαίνεται από το αγγλικό post-80’s rock, την αμερικάνικη folk, αλλά και τις alternative διαδρομές!

 Brandy Σουαρέ 

Ένα ιδιαίτερο σουαρέ, από μια ξεχωριστή μπάντα θα απολαύσουμε την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου. Οι Brandy Σουαρέ, μια μπάντα από αξιόλογους μουσικούς με μεγάλη πορεία στο χώρο και συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες, καλλιεργούν στις εμφανίσεις τους επιμελώς το ρετρό στοιχείο, ισορροπώντας στις αρχές του παλιού τραγουδιού και στον μοντέρνο ήχο. Mε την ίδια συνταγή δημιουργούν πρωτότυπες εκτελέσεις σε γνωστές μελωδίες προκαλώντας ευχάριστες εκπλήξεις που ξεσηκώνουν.

Oι Brandy Σουαρέ, ξεκίνησαν να παίζουν και να εδραιώνουν τη θέση τους, με επιτυχημένες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με τους Πάνο Μουζουράκη, Μαρίζα Ρίζου, Σάκη Ρουβά, Μαριέττα Φαφούτη, Boogie Belgique, Penny & The Swingin’ Cats, Wedding Singers, Opera Chaotique και άλλους, ενώ παράλληλα, με το τραγούδι τους “Η ποδηλάτισσα”, η ΕΡΤ τους επέλεξε στις 23 καλύτερες μπάντες του πανελλήνιου διαγωνισμού της YourBand@ΕΡΤ.

Ύστερα από τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας, κλείνουν τον κύκλο τους ως αμιγώς cover band και τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο “Παγωτό καϊμάκι”. Οι στίχοι τους είναι εμπνευσμένοι από απλά, καθημερινά, χαρούμενα αλλά κ αστεία πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, ενώ η μουσική τους δέχεται εμφανείς επιρροές από αγαπημένα τους είδη όπως το swing, το latin και η funk, με πολλά jazz στοιχεία.

Το φθινόπωρο του 2017 η Σοφία Νάσσιου (φωνητικά) κάνει μια άκρως επιτυχημένη παρουσία στο γνωστό talent show του ΣΚΑΪ “The voice of Greece”, όπου φτάνει μέχρι και τον ημιτελικό. Μέσα στη διάρκεια του show η Σοφία κατάφερε να ξεσηκώσει αλλά και να συγκινήσει με τις ερμηνείες της το κοινό και φυσικά τους coaches του παιχνιδιού.

Τέτη Κασιώνη

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Τέτη Κασιώνη ξεκινάει τις καλοκαιρινές της συναυλίες με πρώτο σταθμό το café στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018. Με ιδιαίτερη αγάπη στην έθνικ και έντεχνη ελληνική μουσική, μας έχει συνηθίσει σε μουσικές παραστάσεις που μαγεύουν, συγκινούν και μας ταξιδεύουν στις μουσικές του κόσμου. Μετά απο μιά σειρά εμφανίσεων τον προηγούμενο χειμώνα σε Ευρώπη και Ελλάδα για την παρουσίαση του πρώτου της προσωπικού δίσκου με τίτλο «Πέταγμα», θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την παράσταση «Αυτό το φως», λίγο πριν μπει στο στούντιο για την ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου.

Η συναυλία στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου θα είναι γεμάτη από τα αρώματα του καλοκαιριού και των λιμανιών του κόσμου, καθώς και τραγούδια πλημμυρισμένα από το φως των μεγάλων ερμηνευτών. Θα είναι πλαισιωμένη από τους τρεις εξαίρετους συνεργάτες της σολίστες μουσικούς, τον Βασίλη Ραψανιώτη στο βιολί, τον Μάρκο Κώτσια στο πιάνο και τον Σταύρο Παργινό στο τσέλο και το μαντολίνο.

Εκτός από τις δικές της συνθέσεις που εμπεριέχονται στον δίσκο «Πέταγμα», θα ακούσουμε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι , του Θάνου Μικρούτσικου, της Edith Piaf, του Νicola Piovani, του Astor Piazzola, του Jacques Brel, και άλλων σπουδαίων ερμηνευτών και μουσικών της παγκόσμιας σκηνής, τραγούδια από τις χώρες των Βαλκανίων αλλά και από τη Ελλάδα. Πολυρρυθμία, πάθος και ζωντάνια θα μας παρασύρουν σε τόπους μακρινούς και ονειρεμένους.

Το café του Νομισματικού Μουσείου είναι ο πρώτος σε σειρά καλοκαιρινός σταθμός της Τέτης και των μουσικών της που έχουν ήδη παίξει και σε άλλες σημαντικές σκηνές στην Αθήνα, σε επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. (Half Note Jazz Club, Ρυθμός Stage, Ίδρυμα Ρουμάνικου Πολιτισμού – Βουκουρέστι Ρουμανίας υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας, Athens Garden Festival , Μέγαρο Γκύζη Σαντορίνης, Φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών, κ.ά).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.