Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Εναλλακτικοί τρόποι απασχόλησης για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Ο Δεκέμβρης είναι, για μικρούς και μεγάλους, μήνας συνυφασμένος με τα Χριστούγεννα. Έτσι, λοιπόν, και φέτος, ο «Ελληνικός Κόσμος» φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με χριστουγεννιάτικη διάθεση, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις. Παράλληλα, θέματα από τη μυθολογία εμπνέουν τα υπόλοιπα προγράμματα του μήνα, προσφέροντας σε γονείς και παιδιά εναλλακτικούς τρόπους απασχόλησης για τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου.

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5 έως 12 ετών:

6/12/2015
«Ζώα …πιστοί φίλοι θεών και ανθρώπων»
Ο σκύλος, το δελφίνι και η κατσίκα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις ιστορίες της μυθολογίας! Ποια ήταν η σχέση τους με τους ανθρώπους και ποια με τους θεούς; Τα παιδιά ερευνούν ιστορίες αληθινής φιλίας!

Τι πιστεύουν τα παιδιά για τη φιλία; Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς φίλους; Υπάρχει συνταγή για αληθινή και καλή φιλία; Από τους ήρωες της μυθολογίας και τις σχέσεις τους με μυθικά πλάσματα τα παιδιά τρυπώνουν στα μυστικά των μύθων, αλλά και των σημαντικών σχέσεων που καταγράφηκαν σε αυτούς και έμειναν στην ιστορία!

13/12/2015
«Βουτιά στη Σοκολάτα…»
Ο «Ελληνικός Κόσμος» στήνει το δικό του εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και περιμένει τους μικρούς του φίλους για να το γεμίσει με σοκολατένιες δημιουργίες.

Αν η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη, σίγουρα αναδεικνύεται τις ημέρες των Χριστουγέννων! Το σπίτι πλημμυρίζει μυρωδιές και γεύσεις τόσο από παραδοσιακά γλυκά, όσο και από γλυκά γεμάτα έμπνευση από τους δημιουργούς τους! Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις παραδοσιακές λιχουδιές των ημερών και πειραματίζονται με τη σοκολάτα, αλλά και άλλα υλικά σε ένα εργαστήρι με ατμόσφαιρα Χριστουγέννων!

20/12/2015
«Σαπούνι από τα χεράκια μας»
Μοσχομυριστά σαπούνια, φτιαγμένα με μπόλικη φαντασία, θα σκορπίσουν γύρω τους το άρωμα των Χριστουγέννων!
Σαπούνια, μυρωδιές, χρώματα και αρώματα! Με ποια τεχνική κατασκευάζεται το σαπούνι; Η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων δίνει έμπνευση στα παιδιά που θα δημιουργήσουν σαπούνια αποκλειστικά για αυτές τις ημέρες, γεμάτα με Χριστουγεννιάτικη όψη και μυρωδιά!

27/12/2015
«Βοηθοί του Άη- Βασίλη…»
Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να σηκώσουν τα μανίκια τους, να φέρουν το κέφι και τη φαντασία τους και να βάλουν μπροστά το εργαστήρι παιχνιδιών, δημιουργώντας τα δικά τους παιχνίδια, σαν άλλοι βοηθοί του Άη-Βασίλη!

Φέτος, λοιπόν, τα παιδιά θα κάνουν κάτι διαφορετικό. Θα τρυπώσουν σ’ ένα εργαστήρι, σαν κι αυτό του Άη-Βασίλη και όλα μαζί, σαν τα ξωτικά του, θα κατασκευάσουν τα δικά τους χειροποίητα παιχνίδια, για να τα προσφέρουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8,50 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.