Η μεγαλύτερη συναυλία όλων των εποχών έγινε στο Fortnite

10 εκατομμύρια χρήστες συμμετείχαν στη συναυλία, σπάζοντας το ρεκόρ της μεγαλύτερης συμμετοχής σε μουσικό event

Έχει συμπληρωθεί ήδη ένας χρόνος από τότε που το διαδικτυακό παιχνίδι Fortnite έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ψηφιακής κουλτούρας. Κι επειδή μάλλον δεν πρόκειται για μια φούσκα που θα σκάσει σύντομα, όπως έγινε με το “Pokemon Go!”, η εταιρεία Epic Games που κατέχει το Fortnite πραγματοποιεί συχνά ψηφιακά events μέσω του παιχνιδιού, με αποκορύφωμα αυτό του περασμένου Σαββάτου, 2 Φεβρουαρίου: Το Fortnite διοργάνωσε μία μεγάλης κλίμακας συναυλία με οικοδεσπότη τον μουσικό παραγωγό και DJ Marshmello στο “Pleasant Park”.

10 εκατομμύρια χρήστες συμμετείχαν στη συναυλία, στην οποία απόλαυσαν τη ψηφιακή εμφάνιση του μουσικού. Για τις ανάγκες της συναυλίας, το Fortnite είχε κυκλοφορήσει Marshmello αντικείμενα για τους χρήστες του. Ο Marshmello είναι αρκετά γνωστός στο κοινό του παιχνιδιού, όχι μόνο λόγω της μουσικής του, αλλά και λόγω της προτίμησης του ίδιου στο παιχνίδι, καθώς έχει δηλώσει το ότι περνά τον ελεύθερό του χρόνο σε αυτό.

https://twitter.com/marshmellomusic/status/1091806371849203712

Ο εξωφρενικός αριθμός χρηστών που παρακολούθησαν τη συναυλία, σπάει το ρεκόρ των περισσότερων συμμετεχόντων σε μουσικό event, αν και πρόκειται για κάτι το ψηφιακό. Συνολικά οι παίκτες του Fortnite ανέρχονται στα 200 εκατομμύρια, με τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη συμμετοχή μέχρι το περασμένο Σάββατο να είχε αγγίξει τα 8,3 εκατομμύρια χρήστες. Οπότε εδώ μιλάμε για ένα ακόμη ρεκόρ που αφορά το ίδιο το παιχνίδι.

Δείτε εδώ μέρος της συναυλίας:

Το Fortnite Battle Royale στο οποίο έγινε η συναυλία, είναι η μία εκδοχή του παιχνιδιού Fortnite. Σε αυτήν την εκδοχή, που είναι δωρεάν, 100 παίκτες πολεμούν μέχρι να μείνει ο τελευταίος ζωντανός παίκτης, που θα είναι και ο νικητής. Για τη μάχη, οι παίκτες πρέπει πιο πριν να έχουν αξιοποιήσει αντικείμενα του περιβάλλοντός τους ως όπλα, ή να τα έχουν κατασκευάσει μόνοι τους. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2017, σημειώνοντας άμεση επιτυχία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.