Δωρεάν προβολή της ταινίας «Η Περαστική του Σαν-Σουσί» στο Ινστιτούτο Goethe

Ρόμι Σνάιντερ

Η τελευταία ταινία της Ρόμι Σνάιντερ

Το «Adaptation Film Festival: Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο» και το Ινστιτούτο Goethe παρουσιάζουν την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στο Ινστιτούτο Goethe και ώρα 20.30, την προβολή της τελευταίας ταινίας της Ρόμι Σνάιντερ, «Η Περαστική του Σαν-Σουσί» (1982). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Περαστική του Σαν-Σουσί

Η ταινία καταγράφει την περιπετειώδη ζωή, του διωγμένου από το χιτλερικό καθεστώς, Μαξ Μπομστέιν, που 30 χρόνια αργότερα σκοτώνει έναν πρώην ναζί. Μέσα στη γοητευτική ατμόσφαιρα της Μονμάρτης, λίγο πριν το σκοτεινό πέπλο του πολέμου καλύψει και πάλι την Ευρώπη, η ‘Ελσα Βίνερ, η περαστική του Σαν-Σουσί, μια Γερμανίδα κυνηγημένη από τη ναζιστική θηριωδία, θα αποτελέσει το υλικό με το οποίο ο συγγραφέας θα πλέξει μια ιστορία απόλυτης αφοσίωσης, με φόντο καθημερινούς και επώδυνους συμβιβασμούς.

Η Περαστική του Σαν-Σουσί

Γυρισμένη το 1982 σε σκηνοθεσία του Ζακ Ρούφιο, η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Ζόζεφ Κέσελ (1936), με πρωταγωνιστές, τη μεγάλη Γερμανίδα ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ και τον γνωστό Γάλλο ηθοποιό Μισέλ Πικολί.

Η Περαστική του Σαν-Σουσί

Σε συνεργασία με τη δράση «Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους», η ταινία θα προβληθεί και πρωινές ώρες, αποκλειστικά για Λύκεια της Αττικής.

Συντελεστές

Διοργάνωση:
MoovieReel
Ινστιτούτο Goethe

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.