Από το Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»

Ο Ζαχαροζυμωμένος χαρακτηρίζεται από την σύμπραξη επί σκηνής μεταξύ ηθοποιού και κούκλας. Η παράσταση βασίζεται σε ένα μανιάτικο παραμύθι και έχει την ιδιότητα να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες διδάσκοντας και διασκεδάζοντας. 

Στο έργο, που είναι βασισμένο στο παραμύθι της Μάνης «Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος», σε απόδοση της Αθηνάς Μπίνιου, η ηθοποιός ενσαρκώνει την Ταρώ που πλάθει με διάφορα φαγώσιμα υλικά τον αγαπημένο της, μια κούκλα σε ανθρώπινο μέγεθος, όπως αυτή τον θέλει. Η πραγματικότητα όμως θα αποδειχθεί σκληρή για το ερωτευμένο ζευγάρι που γύρισε την πλάτη του στη συντηρητική κοινωνία του τόπου. Η Ταρώ και ο καλός της θα χωρίσουν για να ανταμώσουν ξανά μετά την περιπετειώδη περιπλάνηση αυτογνωσίας της ηρωίδας. Σώμα και κούκλες πορεύονται πλάι-πλάι στη διάρκεια του θεατρικού ταξιδιού συμβολίζοντας σχέσεις και εκφράζοντας συναισθήματα. Φιγούρες τρισδιάστατες, μηχανικά παιχνίδια και γαντόκουκλες ζωντανεύουν και συντροφεύουν την Ταρώ στην αναζήτησή της. Αδιάσπαστο κομμάτι της δράσης αποτελεί και το σκηνικό, καθώς μετασχηματίζεται κατά τη διάρκεια της παράστασης, αντικατοπτρίζοντας τα όνειρα, τις επιθυμίες και τους φόβους της νέας γυναίκας. Όλα συνηγορούν στη δημιουργία μιας μαγικής ατμόσφαιρας που θέλγει και ψυχαγωγεί τον θεατή. 

Αγγίζει τα παιδιά με την δράση, την μαγεία και τα εξωπραγματικά στοιχεία που κεντρίζουν την φαντασία τους και εντυπωσιάζει με την δημιουργία ενός ανθρώπου από ζύμη! Στους ενήλικες, το ενδιαφέρον κατακτάται από τους συμβολισμούς και την ανάπτυξη των χαρακτήρων. Το μαγικό στοιχείο της εμψύχωσης κάθε κούκλας κεντρίζει ασφαλώς το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και μέσα από την ιστορία και την θεατρική γλώσσα εξασφαλίζεται η συμμετοχή κάθε θεατή που παρακολουθεί ηθοποιό, κούκλες και σκηνικά με διάφορες τεχνικές και μεγέθη σε έναν εικαστικό χορό.

Συντελεστές

Καλλιτεχνική υπεύθυνος, δημιουργός και περφόρμερ: Εμμανουέλα Καποκάκη

Μουσική σύνθεση: Κώστας Mπεβεράτος 

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Στοά της οδού Πανεπιστημίου 44, Αθήνα

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ