Ένα project με έργα 9 καλλιτεχνών σε 9 διαφορετικά σημεία της Κέρκυρας

Το Walk Αround ART είναι ένα project που έχει ως στόχο την στήριξη και προβολή του έργου δημιουργών/καλλιτεχνών μέσα από παράλληλες εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες γωνιές της πόλης της Κέρκυρας. Μέσα από την κίνηση αυτή επιτυγχάνεται η ανάδειξη της ήδη υπάρχουσας αισθητικής σε διάφορα στέκια της πόλης και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν την εικαστική δημιουργία σε χώρους όπου συχνάζουν. Εκεί που καταγράφεται το τεράστιο σύνολο των κοινωνικών συναντήσεων και η τέχνη μπορεί να τις μετεξελίξει σε γόνιμες συναναστροφές. Ο Ο.S.C.S «Οργανισµός Διέγερσης της Κοινωνίας των Πολιτών» σε συνεργασία με εννέα καταστήματα και καλλιτέχνες καλεί όλους σε μια βόλτα εικαστικής παρέμβασης και δημιουργίας.

Ο O.S.C.S. είναι μια αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την Κέρκυρα. Ιδρύθηκε και ξεκίνησε την δράση της το 2008 από ανθρώπους με διευρυμένους πνευματικούς ορίζοντες και ανησυχίες που αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο του οργανισμού. Παρέα με συνεργάτες και φίλους, καθορίζουν την πορεία για το μέλλον. Σκοπός του οργανισμού είναι η ενίσχυση της ιδέας του «ενεργού πολίτη» μέσα από πολλαπλές δράσεις και μορφές επικοινωνίας που αποσκοπούν στην κοινωνική δέσμευση, συμμετοχή και αλληλεγγύη. Από τους βασικούς άξονας της λειτουργίας του οργανισμού είναι ο σεβασμός στην πολιτισμική πολυμορφία. Με σεβασμό στην ατομικότητα άλλα και με την πολυφωνία ο οργανισμός δραστηριοποιείται έτσι ώστε να καταστεί σαν μια σημαντική δύναμη θετικής επιρροής που αναζήτα την ενεργητικότητα στο ανθρώπινο δυναμικό. Τα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα, οι διαδικασίες αναζήτησης, ανάδειξης, ενοποίησης, αλλά και συντονισμού πολυμορφικών δράσεων, παραμένουν μερικά από τα βασικότερα εργαλεία του οργανισμού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.