Βρομιά

Του Ρόμπερτ Σνάιντερ

 

Το Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινά τον κύκλο των μονολόγων υπό τον τίτλο «Θέατρο σε Α’ ενικό», με την παράσταση Βρομιά, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και με πρωταγωνιστή τον Γιάννο Περλέγκα. 

Ο ήρωας της παράστασης, ο ιρακινός Σαντ ήρθε πριν χρόνια στην Ευρώπη, τον τόπο των ονείρων του, που είχε γνωρίσει και αγαπήσει μέσα από βιβλία και εικόνες. Τριάντα χρονών πλέον, ζει χωρίς χαρτιά ως οικονομικός μετανάστης, φοβισμένος και κλεισμένος στο δωμάτιό του. Η Βρομιά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1993, την εποχή που κορυφώνονταν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στη Γερμανία, και παραμένει σήμερα σοκαριστικά επίκαιρη. Ο Σαντ μιλάει εκ βαθέων, εκθέτοντας την πληγωμένη του αξιοπρέπεια και τη μοναξιά του, την αγωνία του, την οργή του. «Είναι ο άλλος, ο αποκλεισμένος, ο ξένος, ο διαφορετικός, που φταίει για όλα τα κακά και μαύρα της ζωής μας. Είναι ο γείτονάς μας στο Βερολίνο, στη Βιέννη, στα περίχωρα του Παρισιού, στον Άγιο Παντελεήμονα…», όπως λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης.

Δεκαοχτώ χρόνια μετά τη συγγραφή του, το έργο μεταφέρεται στην Αθήνα του σήμερα, «με το καινούριο ξενοφοβικό της πρόσωπο, δείχνοντας πως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης. 

 

Συντελεστές

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Σκηνικά – κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Ερμηνεύει ο Γιάννος Περλέγκας

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

Πρεμιέρες

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ