“Visions – V_Ideas, Performances” για 4η χρονιά

Visions-V_Ideas, Performances | 4rd Edition

Performances και video performances σε μια διακαλλιτεχνική και διεπιστημονική προοπτική

Από τις 12 έως 17 Ιουνίου, και για τέταρτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Beton7 η έκθεση “Visions-V_Ideas, Performances” με επίκεντρο την τέχνη της περφόρμανς (επιτέλεσης) και την ανάπτυξη δικτύων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει performances και video performances και στοχεύει στην εξερεύνηση του διαλόγου του βίντεο με την επιτέλεση σε μια προοπτική διακαλλιτεχνική και διεπιστημονική.

 

Πρόγραμμα:

Δευτέρα, 12.06.17
20.00  Εγκαίνια έκθεσης video,
Shalom Gorewitz & Rachel Hadas, Ισμήνη Κορωνίδη, Mathilde Melek An, Serge Pey και Chiara Mulas, Δημοσθένης Αγραφιώτης.

“Visions – V_Ideas, Performances” για τέταρτη χρονιά

Performances

Τρίτη, 13.06.17, 20.00
Performance από Shalom Gorewitz & Rachel Hadas
«DTTV»

Το DTTV είναι μια σειρά από σύντομα βίντεο που δημιουργήθηκαν μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, που προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια, τα συμπτώματα και τις λύσεις της dystrumpia, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από άγχος, αϋπνία και φόβο, μεταξύ άλλων. Η Davida και η Gunlioth είναι μια προφανής αναφορά στην βιβλική ιστορία, αλλά τώρα είναι μια γυναίκα που χειρίζεται μια σφεντόνα στο δάσος σε μια μάχη με έναν άνδρα και ένα όπλο. Το Tina’ s Favorite Song είναι μια μουσική χώρα που διδάσκει στωική στάση με τη βοήθεια της ελληνικής σοφίας. Εικόνες για το ποτό τραγουδιού καταγράφηκαν σε ένα μπαρ στην Κέρκυρα και τέθηκαν στο τραγούδι της όπερας La Traviata. The Russians Are Here επιρρίπτουν μαζικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, εθνικούς ύμνους και ανταγωνιστικές παροιμίες. Τα Nuts Got Loose and the Merry Go Round Broke Down είναι εμπνευσμένο από το dada και έχει οριστεί ως θεματικό τραγούδι στο Looney Tunes cartoon.

 

Τρίτη, 13.06.17, 21.30
Performance από Mathilde Melek An

Η Mathilde Melek An αμφισβητεί την πολιτιστική, σεξουαλική και εδαφική ταυτότητα, τη μνήμη, τόσο συλλογική όσο και ατομική, καθώς και τη σχέση μας με την κληρονομιά και τη μετάδοσή της στις γενιές.

Η Mathilde Melek An προσπαθεί να καταργήσει τα άκαμπτα σύνορα των καθιερωμένων μέσων, συνδυάζοντας τη φωτογραφία, τα φωτογραφικά αρχεία, το βίντεο, τη γλυπτική, τα βιβλία, τις εκτυπώσεις, την εγκατάσταση και της περφόρμανς. Στο έργο της, η εικόνα συνδέει όλα αυτά τα  μέσα, ανακαλύπτονται νέοι τρόποι έκφρασης, και ο πειραματισμός με νέα μέσα δημιουργεί μια διαρκή εικόνα που είναι ακόμη μια διαρκή echo του παρελθόντος.

Σε μια αναζήτηση προέλευσης, η εικόνα ξεδιπλώνει το νήμα των καταγραμμένων ιστοριών και αποκαλύπτει το πορτρέτο των πολυπολιτισμικών ταυτοτήτων, την παγκόσμια κληρονομιά μας.

 

Τετάρτη, 14.06.17, 20.00
The Glass Between
,opus 2 –Lines

Η performance ‘The Glass Between’ καλεί όλους σε ένα οπτικοακουστικό ταξίδι, προσεγγίζοντας τη σχέση κίνησης και ήχου, μέσα από ένα απλό αντικείμενο: Ένα διαχωριστικό γυαλί. Εξελίσσοντας στοιχεία της διδακτορικής της διατριβής, η Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, εξερευνά τρόπους με τους οποίους το γυαλί, ένα εύθραυστο και ταυτόχρονα ισχυρό υλικό, είναι ικανό να χωρίσει δυο κόσμους και να ενώσει τις τεχνικές της μουσικής και της κίνησης σε έναν δημιουργικό διάλογο. Ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί και video artists αναδεικνύουν επί σκηνής μια συνεχή σχέση ορίων και ιδανικών, με κείμενα εμπνευσμένα από ημερολόγια και καταγραφές ανθρώπων, που βίωσαν τον εγκλεισμό στις φυλακές. Τα ανθρώπινα σώματα, σε συνδυασμό με τα ηχοχρώματα των μουσικών οργάνων, χτίζουν λεπτό προς λεπτό μια ενιαία παρτιτούρα, με σκοπό την τελική μουσική σύνθεση του The Glass Between.

Συντελεστές

Για το “The Glass Between, opus 2 –Lines”

Περιγραφή: Ηχητική performance-Σκηνική σύνθεση

Διάρκεια: 30’

Καλλιτέχνης: Nεφέλη Σταματογιαννοπούλου

Μουσική Σύνθεση-Σκηνοθεσία-Σύλληψη: Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου

Ερμηνευτές: Μαρία Παΐζη /Μαρία Σακκά(φλάουτο)/

Μελίνα Σκούφου/Νεφέλη Σταμ./Διονυσία Χασάπη

Φωτισμοί: Karol Jarek

Κουστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα

Σκηνογραφική επιμέλεια: Όλγα Μπρούμα

Make up artist: Ήρα Μαγαλιού

Βίντεο: Χρυσούλα Κοροβέση

Φωτογραφίες: Ειρήνη Σταματογιαννοπούλου, Νικόλας Γρηγορίου

Residency space: Playground for the Arts

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.