Οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη

Την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, ένα έργο που πλημμυρίζει από ζωντανούς χορούς (βιεννέζικα βαλς, πόλκες, μαζούρκες, σουίνγκ, ταγκό), παρουσιάζει η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, στις 3 και 4 Ιουλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη γράφτηκε σε μία στιγμή αισιοδοξίας και ελπίδας για την Ελλάδα.Όταν πρωτοανέβηκε στις 18 Ιουλίου 1918 από το θίασο Παπαϊωάννου, η εκπλήρωση της Μεγάλης Ιδέας φαινόταν εφικτή, η επέκταση των συνόρων ήταν γεγονός, οι γυναίκες έβρισκαν τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία, η Αθήνα έμοιαζε να γίνεται σιγά σιγά μια γοητευτική πόλη που σε λίγο λες και θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στις πιο όμορφες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Το αεράκι της Belle Epoque φυσούσε και ξεσήκωνε τα μυαλά και τις διαθέσεις του κόσμου που ήλπιζε ότι σύντομα όλα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Αυτό το έργο επέλεξε να παρουσιάσει η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ελπίζοντας ότι θα εμποτίσει με λίγη από τη δροσιά και τη χαρά του τους θεατές που τόση ανάγκη έχουν από ενέσεις αισιοδοξίας. Στην παράσταση του Μεγάρου, θα ακολουθηθεί η λιτή ενορχήστρωση της πρεμιέρας τού 1918. Μερικές από τις γνωστές μελωδίες του έργου είναι τα «Συ μου πήρες», «Τίκι-Τακ» («Η καρδιά μου πονεί για σας»), «Τον καιρό εκείνο τον παλιό», «Στ’ άγριο το δάσος» κ.ά.

Συντελεστές

Βιβίκα: Τζίνα Φωτεινοπούλου
Κική: Ειρήνη Καράγιαννη
Χαρμίδης: Γιάννης Χριστόπουλος
Ζαχαρούλης: Δημήτρης Ναλμπάντης
Συνταγματάρχης: Ταξιάρχης Χάνος
Κορτάσης: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου
Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων
Διδασκαλία: Σταύρος Μπερής
Σκηνικά – Κοστούμια: Marie-Noelle Semet
Χορογραφία – Κινησιολογία: Ισίδωρος Σιδέρης
Δραματουργία: Σωτήρης Χαβιαράς

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 40 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ