Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει και φέτος τον θεσμό των κυριακάτικων συναυλιών στο φουαγέ με ελεύθερη είσοδο. Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στα πλαίσια του κύκλου φιλοξενούμενου συνθέτη, με καλλιτεχνικό διευθυντή, τον Γιώργο Κουμεντάκη, το «Τρίο για πιάνο».
Τρεις από τους διαπρεπέστερους σολίστες της νεότερης γενιάς καλλιτεχνών, οι Σέρτζιου Ναστάσα στο βιολί, ο Άγγελος Λιακάκης στο βιολοντσέλο και ο Τίτος Γουβέλης στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν δύο δεξιοτεχνικά μουσικά έργα.
Οι Αναδρομές ΙΙΙ (1978) είναι έργο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο, του Δημήτρη Δραγατάκη(1914-2001), πρόκειται για ένα ένα μικρό αλλά σημαντικό επετειακό αφιέρωμα σε έναν από τους πρωτοπόρους συνθέτες της ελληνικής μουσικής του 20ου αιώνα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του, το 2014.
Το δεύτερο έιναι το Τρίο με πιάνο αρ. 2 σε μι ύφεση μείζονα, D 929 (έργο 100) του αυστριακού μουσουργού Φραντς Σούμπερτ (1797-1828) έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο απαιτητικά έργα ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου.
