Το κλέφτικο: Εμείς κι οι Έλληνες

Μια παράσταση για την Ελλάδα του σήμερα

Μετά το επιτυχημένο ανέβασμα του θεατρικού έργου «Λαχταρά_ω» της Σάρα Κέην στο θέατρο του Νέου Κόσμου στην Αθήνα και στο θέατρο act στην Πάτρα, η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη επιστρέφει με μια παράσταση βασισμένη στο ποίημα «Το Κλέφτικο» του Γιώργου Πρεβεδουράκη και το άρθρο «Εμείς κι οι Έλληνες» του Δημήτρη Δημητριάδη.

Δυο άνθρωποι συζητούν μαζί με το κοινό για την Ελλάδα του σήμερα. Το λεβέντικο ελληνικό έθνος, οι σύγχρονοι απόγονοι των μεγάλων ηρώων της ελληνικής ιστορίας τίθενται με χιούμορ και σαρκασμό σε αμφισβήτηση από τους δυο ηθοποιούς, τόσο ως προς την ένδοξη καταγωγή και ταυτότητά τους, όσο και ως προς τη στάση ζωής τους την τελευταία δεκαετία. Παρουσιάζουν στο κοινό τους προβληματισμούς τους και το πώς βλέπουν οι ίδιοι τα πράγματα, με άξονα την επιθυμία τους να βρουν κι άλλους (μέσα από το κοινό) που σκέφτονται και νιώθουν σαν αυτούς.

Μια παράσταση που δεν ήθελε να είναι παράσταση αλλά πώς γίνεται να μην είναι, όπως μια γενιά που ήθελε να είναι αμέτοχη και μια άλλη που ήθελε να είναι εξασφαλισμένη, αλλά πώς γίνεται να είναι, όπως μια κουλτούρα που ήθελε να είναι γνήσια αλλά πώς γίνεται να είναι. «Αλλά δε βαριέσαι, θα τη βρούμε την άκρη, οι Έλληνες πάντα τη βρίσκουν –έλα γεια μας, εβίβα

Συντελεστές

Σύλληψη ιδέας – Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Σκηνικά: Φαίδρα Χάρδα
Κοστούμια: Νικολέτα Παναγιώτου
Παίζουν: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη,  Μαρία Μαμούρη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €
tags / Πάτρα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

Πρεμιέρες

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ