«Tο φαινόμενο Colleen Hoover»: 5 βιβλία που μας εισάγουν στο σύμπαν της ιέρειας του contemporary romance

Η Colleen Hoover δεν πλάθει απλώς ρομαντικές ιστορίες, αγγίζει με ελικρίνεια και ευαισθησία κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα και δίνει ζωή σε αυθεντικούς ήρωες και ηρωίδες

Η Colleen Hoover συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό το 2012 με το μυθιστόρημα ”Slammed”. Έκτοτε ακολoύθησαν πολλά βιβλία. Το «Τελειώνει με εμάς» όμως ήταν εκείνο που της χάρισε παγκόσμια αναγνώριση. Αν και είχε δημοσιευτεί πέντε χρόνια πριν, πρωταγωνίστησε το 2021 στο TikTok με την κοινότητα της πλατφόρμας να το αποθεώνει. Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει για 41 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή της λίστας των best sellers των New York Times.

Μέχρι σήμερα τα βιβλία της έχουν σημειώσει εκατομμύρια πωλήσεις και έχουν αγαπηθεί από αναγνώστες σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας «το φαινόμενο Colleen Hoover». Το hashtag #colleenhoover έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 2,4 δισεκατομμύρια προβολές.

Η Αμερικανίδα συγγραφέας, κυρίαρχη πλέον φιγούρα στον χώρο του contemporary romance, δεν πλάθει απλώς ρομαντικές ιστορίες. Αγγίζει με ελικρίνεια και ευαισθησία κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία, και δίνει ζωή σε αυθεντικούς/ές ήρωες και ηρωίδες. 

Τελειώνει με εμάς – Εκδόσεις Διόπτρα

Αντλώντας έμπνευση από την προσωπική ιστορία της μητέρας της και τη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα της η Αμερικανίδα συγγραφέας έγραψε ένα βιβλίο για την ενδοοικογενειακή βία αλλά και για τη δύναμη του θύματος να τερματίσει μία κακοποιητική σχέση. 

Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν. Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, σπούδασε, μετακόμισε στη Βοστόνη και άνοιξε τη δική της επιχείρηση. Έτσι, όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή.

Ωστόσο η τεράστια απέχθειά του για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί. Την ίδια στιγμή την κατακλύζουν οι σκέψεις της για τον Άτλας Κόριγκαν, τον πρώτο της έρωτα που τη δένει με το παρελθόν που άφησε πίσω της. Όταν ξαναεμφανίζεται, ξαφνικά ό,τι έχει χτίσει η Λίλι με τον Ράιλ απειλείται…

Αρχίζει με εμάς – Εκδόσεις Διόπτρα

Η Colleen Hoover αφηγείται την ιστορία της Λίλι και του Άτλας που ξεκινάει αμέσως μετά τον επίλογο του «Τελειώνει με εμάς». Η Λίλι και ο πρώην σύζυγός της, ο Ράιλ, έχουν μόλις αρχίσει να προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα μετά το διαζύγιό τους και στην κοινή ανατροφή της κόρης τους, όταν η Λίλι συναντά απρόσμενα τον πρώτο της έρωτα, τον Άτλας. Έχουν περάσει δύο χρόνια από το διαζύγιό της και η Λίλι νιώθει για πρώτη φορά έτοιμη να ερωτευτεί ξανά. Όλα δείχνουν πως ο χρόνος είναι με το μέρος τους. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, δέχεται όταν ο Άτλας της ζητάει να βγουν ραντεβού.

O ενθουσιασμός της δεν κρατάει πολύ, καθώς, παρόλο που με τον Ράιλ έχουν χωρίσει, νιώθει ακόμα την ανάσα του πάνω της. Ο Ράιλ εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της ζωής της και να επιμένει να βρίσκεται σε αυτή. Και με βεβαιότητα δεν θέλει τον Άτλας στη ζωή της πρώην γυναίκας και της κόρης του.

Με τις οπτικές του Άτλας και της Λίλι να εναλλάσσονται διαρκώς ακολουθούμε τη ζωή των δύο ηρώων, όπως εξελίσσεται με τα γεγονότα του «Τελειώνει με εμάς», ενώ στιγμές από το παρελθόν τους εισβάλλουν στην αφήγηση. Πώς μία γυναίκα που έχει δραπετεύσει από μία κακοποιητική σχέση χτίζει ξανά τη ζωή της; Πόσο εύκολο είναι να εμπιστευτεί ξανά κάποιον; H Colleen Hoover αποτυπώνει με ειλικρίνεια την αγωνία, τους φόβους αλλά και τη χαρά που συνοδεύουν ένα νέο ξεκίνημα.  

Πληγωμένες Καρδιές – Εκδόσεις Διόπτρα

Για τη δεκαεννιάχρονη Μπέγια Γκριμ, η ζωή δεν είναι εύκολη. Εκείνη όμως ακόμα και χωρίς την υποστήριξη της οικογένειάς της είναι αποφασισμένη να χαράξει τη δική της πορεία. Λίγους όμως μήνες πριν το ξεκίνημα των σπουδών της ο θάνατος της μητέρας της την αφήνει χωρίς στέγη. Θα αναγκαστεί έτσι να ζητήσει από τον πατέρα της που κατοικεί σε μία παραθαλάσσια πόλη να την φιλοξενήσει. Στόχος της να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Τότε επιτέλους θα μπορέσει ν’ αφήσει πίσω της το παρελθόν και να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον διεκδικώντας από τη ζωή όσα μέχρι τώρα εκείνη της στέρησε. Τα σχέδια της όμως θα ανατραπούν όταν γνωρίσει το νέο της γείτονα, τον Σάμσον που γεννήθηκε μέσα στα πλούτη και στα προνόμια. Αν και προέρχονται από τελείως διαφορετικούς κόσμους οι δυο τους έχουν ένα κοινό. Είναι πληγωμένοι. Περισσότερο απ’ όσο τολμούν οι ίδιοι να παραδεχτούν.

Η Colleen Hoover δεν χτίζει απλώς μία ιστορία για έναν καλοκαιρινό έρωτα. Χωρίς να πέφτει στην παγίδα του μελοδραματισμού η Αμερικανίδα συγγραφέας σκιαγραφεί το σκληρό πρόσωπο της ζωής τοποθετώντας στο κάδρο δυσλειτουργικές οικογένειες, καταχρήσεις, τη φτώχεια, την κοινωνική αδικία. Την ίδια στιγμή όμως στις σελίδες του βιβλίου φωλιάζουν η αισιοδοξία και η ελπίδα με την Hoover να μας συστήνει μία ηρωίδα που παλεύει να ορίσει η ίδια το μέλλον της.

Σκοτεινή αγάπη – Εκδόσεις Διόπτρα

Όταν η Τέιτ Κόλινς γνωρίζει τον πιλότο αεροπορικής εταιρείας Μάιλς Άρτσερ, δεν πιστεύει ότι είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Δεν θα έφταναν καν στο σημείο να θεωρούν τους εαυτούς τους φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό η Τέιτ και ο Μάιλς είναι μια αναμφισβήτητη αμοιβαία έλξη. Κοινές επιθυμίες και επιδιώξεις. Εκείνος δεν θέλει αγάπη, εκείνη δεν έχει χρόνο για αγάπη, οπότε μένει μόνο το σεξ. Η συμφωνία τους θα μπορούσε να είναι ιδανική, αρκεί η Τέιτ να τηρήσει τους δύο μοναδικούς κανόνες που έχει ο Μάιλς γι’ αυτήν. Ποτέ μην ρωτάς για το παρελθόν. Μην περιμένεις μέλλον. 

Γρήγορη πλοκή και βαθιά ψυχογραφημένοι χαρακτήρες είναι τα βασικά συστατικά αυτού του μυθιστορήματος. Η αφήγηση κινείται από το παρόν στο παρελθόν και από το παρελθόν στο παρόν παρουσιάζοντας από τη μία τη σχέση της Τέιτ και του Μάιλς και από την άλλη τα γεγονότα που χρόνια πριν σημάδεψαν εκείνον και τον εμποδίζουν να ερωτευτεί ξανά. Η Colleen Hoover έρχεται για να μας υπενθυμίσει με το βιβλίο αυτό ότι η αγάπη κάποιες φορές μπορεί να είναι σκοτεινή, ότι χρειάζεται υπομονή για να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος και να ανθίσει μία σχέση.

Το ημερολόγιο της Βέριτι – Εκδόσεις Διόπτρα

Η Λόουεν Άσλι, μία συγγραφέας που δεν έχει γνωρίσει την επιτυχία, βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Η μοίρα της χαμογελάει όταν της γίνεται μια εξαιρετική επαγγελματική πρόταση. Ο Τζέρεμι Κρόφορντ είναι ο σύζυγος της φημισμένης συγγραφέως Βέριτι Κρόφορντ, η οποία έχει τραυματιστεί βαριά σε τροχαίο. Η Λόουεν προσλαμβάνεται για να βρει υλικό στο αρχείο και στις σημειώσεις της Βέριτι και να ολοκληρώσει τα τελευταία βιβλία της.

Η Λόουεν έχει ένα περίεργο αίσθημα όσο βρίσκεται στο σπίτι των Κρόφορντ, αισθάνεται κάτι σκοτεινό να την κυκλώνει. Τότε ανακαλύπτει τη μισοτελειωμένη αυτοβιογραφία της Βέριτι. Σε κάθε σελίδα διαβάζει ανατριχιαστικές εξομολογήσεις και αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η Βέριτι δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η αλήθεια τη συγκλονίζει. Η Λόουεν αποφασίζει να κρατήσει κρυφό το χειρόγραφο από τον Τζέρεμι.

Ένα δυνατό ψυχολογικό-ερωτικό θρίλερ. Η Colleen Hoover απομακρύνεται από τα γνώριμα σε εκείνη μονοπάτια και υπογράφει ένα βιβλίο ολότελα διαφορετικό από εκείνα που την καθιέρωσαν. Διαποτίζοντας κάθε σελίδα του μυθιστορήματός της με μία αίσθηση μυστηρίου η συγγραφέας μας χαρίζει ένα αγωνιώδες αναγνωστικό ταξίδι με προορισμό ένα απρόσμενο και ανατρεπτικό φινάλε. 

Αναζητήστε περισσότερα βιβλία στο public.gr κι επιλέξτε ανάμεσα σε μία ευρεία γκάμα ξεχωριστών τίτλων από την ιέρεια του romance Collen Hoover

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.