TEDx Sparta: imprint

Ένα TED event για τον τρόπο που αποτυπώνουμε τους εαυτούς μας σε κάτι που υπάρχει πριν από εμάς

To TEDxSparta είναι το πρώτο TED event, που πραγματοποιείται στη Σπάρτη και το πρώτο στη χώρα, που θα φιλοξενηθεί σε πολιτιστικό χώρο του Δικτύου ΠΙΟΠ, στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 20:00. Είναι  μία ανεξάρτητη εκδήλωση με μορφή αυτο-οργάνωσης από νέους ανθρώπους  με όραμα και φιλοδοξίες. Η σύσταση της ομάδας αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μία ένωση με ορίζοντα και  προοπτική δράσεων για αντίστοιχες ομάδες συμπολιτών και νέων ανά τη χώρα.

Στόχος για το TEDxSparta είναι να αποτελέσει ετήσιο σημείο συνάντησης για τους πολίτες, πολιτιστικό υπόβαθρο για την τοπική κοινωνία και δίαυλο ιδεών που αξίζει να διαδοθούν. Η θεματική που επιλέχθηκε είναι το «imprint», το αποτύπωμα. Πώς κάποιος άνθρωπος αποτυπώνει τον εαυτό του σε κάτι που υπάρχει πριν από αυτόν, με το προσωπικό του χαρακτηριστικό.

«Όλα αλλάζουν όταν η δική σου συχνότητα αρχίζει να εκπέμπει, αντί να απορροφά τις συχνότητες των άλλων γύρω σου. Όλα αλλάζουν όταν ξεκινάς να αποτυπώνεις τις προθέσεις σου για το σύμπαν παρά να λαμβάνεις ένα αποτύπωμα για την ύπαρξη σου».

Ένα TEDx all included – all equal
Το TEDx Sparta στοχεύει στην ισότητα, με σκοπό να συμπεριλάβει όλες τις κοινωνικές ομάδες στον παγκόσμιο αυτό θεσμό. Εισάγοντας τη διερμηνεία κωφών, το επικοινωνιακό υλικό σε σύστημα braille και την ιστοσελίδα προσβάσιμη σε τυφλούς χρήστες, συνοδεύουμε την εκδήλωση με ένα βιωματικό έκθεμα αφής σε μοντέλο 3dprinter. Οι ομιλητές, προσωπικότητες διαφορετικών κλάδων, έρχονται να εμπνεύσουν, εξιστορώντας τα αποτυπώματα της εκάστοτε πορείας τους και είναι άτομα σαν κι εμάς, άνθρωποι που απέδειξαν το ιδιαίτερο της ύπαρξής τους πιστεύοντας στη σημαντικότητα της διαφορετικότητας.

Το TED σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη (Technology-Entertainment-Design), αλλά επεκτείνεται και σε ένα ευρύτερο φάσμα, το οποίο προσφέρει γνώση από εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, αφιερωμένη στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1984 ως ένα συνέδριο που στόχο είχε να φέρει σε επαφή διαφορετικούς κόσμους. Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών του TED, βασικό ρόλο παίζουν τα προγράμματα TEDx. Το «x» δηλώνει την αυτοοργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με ιδιαίτερους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Οι ομιλητές, προσωπικότητες διαφορετικών κλάδων, έρχονται να εμπνεύσουν, εξιστορώντας τα αποτυπώματα της εκάστοτε πορείας τους και είναι άτομα σαν κι εμάς, άνθρωποι που απέδειξαν το ιδιαίτερο της ύπαρξής τους πιστεύοντας στη σημαντικότητα της διαφορετικότητας. Παρουσιάζει η ηθοποιός Φλώρα Καλομοίρη.

Ακολουθεί η λίστα των ομιλητών:

Παναγιώτης Σκουλής (Φειδιππίδειο & Σπάρταθλον)
Jimmy Αθανασόπουλος (Hellenic Entrepreneurship Awards | Libra Group)
Βασίλης Βηλαράς (Θέατρο Κωφών Ελλάδος)
Στάθης Στασινόπουλος (The Folding Project)
Λεωνίδας Βαρδάκας (Ιχθυολόγος του Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών)
Γιάννης Γεροντίδης (g-fish)
Γεωργία Κακούρου-Χρόνη (Επιμελήτρια Κουμανταρείου Πινακοθήκης Σπάρτης-Παραρτήματος Εθνικής Πινακοθήκης)
Fahd Kassem (Tip the Chef & Chef Bank)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές που θα συμμετέχουν στο TEDx Sparta.

Η εκδήλωση εκπέμπει ζωντανά σε online web streaming από την επίσημη ιστοσελίδα του TEDx Sparta

Πληροφορίες
TEDxSparta: imprint
Σάββατο 6 Ιουνίου στις 20:00
Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, 23100 Σπάρτη

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.