Κείμενο: Μύριαμ Παρασκευοπούλου
Οι Polaroid Buffalo Club έκαναν απόβαση στα κεντρικά του Local Music Alert πριν δύο χρόνια με το πρώτο LP τους “Twisted Collage”. Αφορμή του video clip για το κομμάτι “Mystical Dream” το οποίο είναι βγαλμένο από την δεκαετία του 60, η μπάντα κέρδισε αμέσως το σήμα “heart picked music” για την αυθεντικότητα του ήχου τους και την ζεστή αύρα των ρυθμών τους, οι οποίοι όντως σε παρέσυραν σε ένα μυστικιστικό όνειρο. Ήχος παλιός και ψυχεδελικός αναμεμειγμένος με pop, rock και blues στοιχεία, επηρεασμένος από τις αντίστοιχες σκηνές της Καλιφόρνια και της Βρετανίας, με τις απαραίτητες δόσεις των ρυθμών του κόσμου, που αξίζουν στην πιο ελεύθερη δεκαετία του πλανήτη.
Ακόμα απορώ πως τόσο νέα παιδιά κατάφεραν να πιάσουν όχι μόνο τον τόνο και το ύφος αλλά και το συναίσθημα της εποχής. Τους φαντάστηκα πολλές φορές στις σπηλιές των Ματάλων να τραγουδούν για λουλούδια, έρωτα και ειρήνη. Και άλλες φορές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να διασχίζουν τους ατέλειωτους παραλιακούς της δρόμους μέσα σε μια λευκή Cadillac.

Λάτρεψα το μεγαλύτερο κομμάτι του δίσκου τους με τις πιο αγαπημένες μου στιγμές να έχουν τίτλους όπως “Mystical Dream”, “Till I Have Wings” και “Seasons”. Πέρσι είχα την τύχη να τους απολαύσω στο Λιπάσματα Sreet Art Festival με μισή μπάντα, δηλαδή ντραμς, κιθάρα και τη φωνή του Κώστα Μηλιαρά και έτσι κατάλαβα πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες πολύ σύντομα να αναδειχθούν σε μια μπάντα υψηλών προδιαγραφών.

Τρία χρόνια μετά το “Twisted Collage”, επιστρέφουν με την live ακουστική ηχογράφηση “Sunroom Session” σε έναν χώρο γεμάτο από μπλε και φως. Το EP ξεκινάει με το αγαπημένο “Seasons” και συνεχίζεται με δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια τους, τo “She cried sunshine” και το “Echo in my head”, τα οποία θα βρίσκονται στο επερχόμενο και πολυαναμενόμενο άλμπουμ τους. Τα γλυκά και μεστά φωνητικά του Κώστα Μηλιαρά όπως και οι χαρακτηριστικές “jungly” κιθάρες του, ενώνονται με τα γεμάτα strums στις ακουστικές κιθάρες του Γιώργου Παπακώστα και τα minimal, surfy κρουστά του Βασίλη Γάκη συνθέτοντας έτσι ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αγάπησα το “Echo In My Head” και ανυπομονώ για την κυκλοφορία του δεύτερου ολοκληρωμένου άλμπουμ τους.
Μέχρι τότε όμως δυναμώστε την ένταση και απολαύστε ανεύθυνα το “Sunroom Session” των Polaroid Buffalo Club. Μόνο καλό κάνει.