Πολλά χέρια στο πιάνο

Από το πιανιστικό σύνολο Some handsome hands

 

Για έκτη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Οι Φίλοι της Τήνου», και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, θα δοθεί μια πρωτότυπη συναυλία, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 

Το πιανιστικό σύνολο Some handsome hands, αποτελούμενο από τρεις γυναίκες πιανίστριες από την Γερμανία, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα για 6 χέρια σε ένα πιάνο…  Ανάμεσα σε άλλα, θα ερμηνεύσουν τον Κύκνο του Saint-Saëns, την Εισαγωγή από τους Γάμους του Φίγκαρο του Mozart και από τον Κουρέα της Σεβίλλης του Rossini, τη Ρομάντζα του Rachmaninov,  την Tritsch-Tratsch-Polka του Strauss,  αλλά και δύο έργα γραμμένα αποκλειστικά για το σύνολο,  το AXA  Suite, τίτλος που αναφέρεται στα αρχικά των ονομάτων του τρίο, του Manfred Schmitz, και το Rag me baby one more time (medley von Scott Joplin) του  Γιάννη  Αντωνόπουλου.   

Ως guest στη συναυλία, ο κορυφαίος βιολονίστας της Όπερας του Βερολίνου,  Ikki Oppitz, ο οποίος θα παίξει με το πιανιστικό τρίο, δυο διασκευές του Manfred Schmitz, μία πάνω στο έργο του Massenet “Meditation from Thais” και μία πάνω στο έργο του Rimsky-Korsakov “Flight of the bumble bee”, το γνωστό «πέταγμα της μέλισσας»…

Το τρίο Some Handsome Hands ιδρύθηκε το 2004 από τις πιανίστριες Anne Salié, Alina Pronina και Xenia Kourkoumeli. Από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει δώσει πολλές συναυλίες, σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ηνωμένα Εμιράτα, έχει κερδίσει το Α΄ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου στην πόλη Marktoberdorf της Γερμανίας και Υποτροφία του Ιδρύματος Doms της πόλης της Βασιλείας στην Ελβετία. Την Πρωτοχρονιά του 2008 το Ensemble Some Handsome Hands συνέπραξε με την Συμφωνική Ορχήστρα Shenzen στην πόλη Shenzen της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, εκτελώντας σε παγκόσμια πρώτη, δυο Κοντσέρτα για 6 χέρια και Ορχήστρα μετά από παραγγελία στον συνθέτη Dmitri Pavlov. 

Ο Ikki Oppitz σπούδασε στο Λονδίνο με τον Yehudi Menuhin, στο Μόντρεαλ με τον Mauricio Fucks και στο Μπλούμινγκτον (Η.Π.Α.) απ όπου πήρε το δίπλωμά του το 1998. Στο Βερολίνο, συνέχισε τις σπουδές του με τον βιολονίστα και Μαέστρο Christoph Poppen. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ως σολίστ, ενώ, από το 2002, είναι κορυφαίος στα Β’ βιολιά της Όπερας του Βερολίνου.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας