Έκθεση δημόσιας τέχνης στο Βερολίνο με ελληνική συμμετοχή

Tο Studio 4, παρουσιάζει την συμμετοχή των ελληνικής και ισπανικής καταγωγής καλλιτεχνών D! και Sr. X, στην διεθνή έκθεση δημόσιας τέχνης Silence is a Lie, η οποία πραγματοποιείται στο Βερολίνο, σε επιμέλεια Alaniz και Alesa Mustar.

Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση που εξετάζει τον τρόπο κατά τον οποίο οι καλλιτέχνες που δρουν στον δρόμο εξερευνούν και θέτουν ερωτήματα για “πραγματικά” ζητήματα και παραμέτρους της τέχνης, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο την δημιουργία ενός καναλιού επικοινωνίας που προωθεί διαφορετικές και συχνά ανομοιόμορφες απόψεις.

Στην έκθεση γινόμαστε θεατές ενός κινήματος, το οποίο σπάει τη σιωπή που πάει να επιβληθεί από την υποτιθέμενη συμμόρφωση της πλειοψηφίας, προσφέροντας μια αλήθεια όπως αυτή διαφαίνεται, μέσα από το δικό τους καλλιτεχνικό πεδίο.

Τα έργα του Sr. X επικεντρώνονται σε διαφορετικές θεματικές ενότητες· με το έργο του “Killing Rats”, ο Sr. X φωτογραφίζει τόσο τους κυνηγούς ελαφιών, όσο και τους αποδέκτες των διακοσμητικών κεφαλών τους, θέλοντας να δώσει έμφαση στην βιαιότητα που χαρακτηρίζει αυτό το φαινόμενο και υπογραμμίζοντας το παράδοξο με μία εναλλακτική πρόταση: την χρήση κεφαλών αρουραίων ή γουρουνιών αντί ελαφιών, ως διακοσμητικά τοίχου.

Η σειρά έργων του D! με τίτλο Their True ID, αναδεικνύει τον χαρακτήρα που ενίοτε κρύβεται και άλλοτε διαφαίνεται έντονα, σε προσωπικότητες που εισβάλλουν και με τον τρόπο τους επηρεάζουν την καθημερινότητα μας· πρόσωπα που προκαλούν χαρά ή θυμό. Έχοντας από το 2011 εστιάσει στους Nicola Sarkozy, Zahia Dahar, Bertrand Cantat, καθώς και στους Γιώργο Παπανδρέου, Κώστα Καραμανλή και Ευάγγελο Βενιζέλο, ο D! παρουσιάζει στην έκθεση Silence is a Lie τρεις ψηφιακές εκτυπώσεις, με επίκεντρο τους Αλέξη Τσίπρα, Angela Merkel και Αντώνη Σαμαρά.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο κτήριο SEZ, ένα ιστορικό κτήριο της Λαϊκής Γερμανικής Δημοκρατίας, το οποίο διαμορφώθηκε την δεκαετία του 80, αποτελείται από 2000 τετραγωνικά μέτρα και πλέον λειτουργεί σαν εκθεσιακός χώρος.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ