Μουσικοθεατρικό έργο των Άκη Δήμου και Σταμάτη Κραουνάκη

Τη φετινή σεζόν η ομάδα ελληνικού μουσικού θεάτρου Σπείρα Σπείρα παρουσιάζει το «Σιγά τα αίματα!… Oresteia the next generation», πρωτότυπο θεατρικό μουσικό έργο των Άκη Δήμου και Σταμάτη Κραουνάκη.

Τρείς Έλληνες καλλιτέχνες συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καθαρόαιμου ελληνικού θεατρικού μουσικού έργου εμπνευσμένου από τον μύθο των Ατρειδών, που διακωμωδεί τον τρόπο και τη βία της καθημερινότητας του Έλληνα. Άνθρωποι από τις αρχαίες Μυκήνες μέχρι σήμερα, αιώνια σύμβολα του χρέους και της θυσίας.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο νέο θεατρικό μουσικό έργο – μουσικοχορευτική παρωδία της Ορέστειας –  που γράφτηκε ειδικά για την ομάδα από τον Έλληνα συγγραφέα Άκη Δήμου, μετά από παραγγελία του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρας του.

“Κινητοποιημένος από το εκρηκτικό υλικό της ομάδας, έγραψα ένα αχαρακτήριστο (αστείο πάντως) έργο με δράσεις, αντιδράσεις, χορούς, τραγούδια και την Ελλάδα του 2011 σε έκτακτη συμμετοχή. Πρωταγωνιστεί η, πασίγνωστη από αρχαιοτάτων χρόνων, οικογένεια των Ατρειδών με επικεφαλής τον ίδιο τον Αισχύλο, ο οποίος, απεγνωσμένα προσπαθεί να συλλάβει, να καταλάβει και να γράψει τα πάθη της. Μόνο που οι ήρωές του απιστούν, «κρεμώντας» τον συνεχώς και  οδηγώντας την έμπνευσή του σε άλλους δρόμους. Δρόμους αστείους, αιχμηρούς -αλλά κι απελπισμένους κάπου στο βάθος- και καταστάσεις  δραματικά (και παρανοϊκά) σύγχρονες. Κοντολογίς: με όχημα την εμβληματική αισχύλεια τραγωδία και τον απόηχό της, το έργο σαρκάζει το σημερινό, ατελείωτο δράμα μας, διατρέχοντας παράλληλα στιγμές της νεώτερης Ιστορίας και σταθμεύοντας σε διαφορετικά θεατρικά είδη. Κι όλ’ αυτά, άλλοτε με διαλόγους κι άλλοτε τραγουδιστά, άλλοτε μελαγχολικά κι άλλοτε ξεκαρδιστικά αστεία.” –  Άκης Δήμου

Συντελεστές

Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Μουσική σύνθεση – τραγούδια: Σταμάτης Κραουνάκης
Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός
Σκηνικό: Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Ήχος: Δημήτρης Μουρλάς
Χειριστής φωτισμών: Απόστολος Στράντζαλης
Φωτογραφίες: Μaxime Gynselinck
Artwork: Φώτης Πεχλιβανίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Συροπούλου – Γιούλα Αναγνωστοπούλου
Παίζουν και τραγουδούν: Χρήστος Γεροντίδης, Μπάμπης Γούσιας, Jerome Kaluta, Σάκης Καραθανάσης, Δημήτρης Μάριζας, Χρήστος Μουστάκας, Δημήτρης Μπογδάνος, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης
Μουσική διεύθυνση – Πιάνο: Άρης Βλάχος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7,5 €
- 10 €
tags / κικη

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ