Ρωμαίος και Ιουλιέττα

Μπαλέτο σε δύο πράξεις του Σεργκέι Προκόφιεφ

Το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσει την αιώνια ιστορία αγάπης του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας σε νέα χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Το αριστουργηματικό μπαλέτο του Σεργκέι Προκόφιεφ, το οποίο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σαίξπηρ, είναι η τρίτη παραγωγή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη φετινή καλλιτεχνική περίοδο. Μετά την μεγάλη επιτυχία του “Όλοι χορεύουν βαλς”, του “Δον Κιχώτη”, αλλά και του “Φάουστ” οι χορευτές του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καλούνται να αναμετρηθούν με ένα από τα πιο απαιτητικά μπαλέτα όλων των εποχών.

Η νέα χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, ο οποίος στους λίγους μήνες που έχει αναλάβει τη διεύθυνση του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες, μας μεταφέρει στην Βερόνα του σήμερα όπου οι δύο οικογένειες των Μοντέγων και των Καπουλέτων διατηρούν την διαμάχη τους που κρατάει ήδη πολλές γενιές. Ο Τζανέλλα εμπνέεται για την χορογραφία αυτή, η οποία αποτελεί παγκόσμια πρεμιέρα, από την προσωπικότητα και τη δυναμική των χορευτών του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τα κοστούμια της παραγωγής έχει σχεδιάσει, στην πρώτη της συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, η σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύμπραξη μεταξύ της τέχνης του χορού και της υψηλής ραπτικής, η οποία είναι πολύ συνηθισμένη στα Ευρωπαϊκά θέατρα.
Στην μεγάλη αυτή παραγωγή  συμμετέχει το σύνολο των χορευτών του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την Ορχήστρα διευθύνει ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός.

Συντελεστές

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Χορογραφία: Ρενάτο Τζανέλλα
Κοστούμια: Σήλια Κριθαριώτη
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Θεοφάνης
Φωτισμοί: Ρενάτο Τζανέλλα

Ρωμαίος και Ιουλιέττα: Μαρία Κουσουνή Φίκα-Βαγγέλης Μπίκος, Σταυρούλα Καμπουράκη-Αλεξάντερ Νέσκωβ, Χριστίνα Μακρίδου-Ντανίλο Ζέκα
Τυβάλδος: Κυριάκος Κοσμίδης, Στράτος Παπανούσης
Ροζαλίνα: Αιμιλία Γάσπαρη, Αλίνα Στεργιανού
Μητέρα και Πατέρας Ιουλιέττας: Βάσια Μπιζιντή, Στράτος Παπανούσης, Κυριάκος Κοσμίδης
Μητέρα και Πατέρας Ρωμαίου: Αγγελική Βαενά, Νίκος Τήλιος
Μερκούτιος: Αντώνης Κορούτης, Αγάπιος Αγαπιάδης
Μπενβόλιος: Μπλέντι Λατίφι, Φώτης Διαμαντόπουλος
Πάρης: Γιώργος Βαρβαριώτης, Ίγκορ Σιάτζκο

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 60 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ