Μπαλέτο σε τρεις πράξεις σε μουσική του Ludwig Minkus

Σε ζωντανή μετάδοση από το Roayl Opera House του Λονδίνου ο «Δον Κιχώτης» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 16 Οκτωβρίου και ώρα 21:15.

Η παράσταση μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση, μέσω δορυφόρου.

Οι περιπέτειες του ιδιόρρυθμου ιππότη του Θερβάντες στάθηκαν έμπνευση για πολλά μπαλέτα, γνωστότερο των οποίων είναι ο Δον Κιχώτης του Marius Petipa σε μουσική του Ludwig Minkus. Εδώ ενυπάρχουν όλα τα στοιχεία των μεγάλων κλασικών μπαλέτων: συγκίνηση, δράμα και ζωντανοί χαρακτήρες.

Ο βασικός προσκεκλημένος καλλιτέχνης του Royal Ballet, ο Carlos Acosta έχει χορέψει τον απαιτητικό ρόλο του Μπαζίλιο πολλές φορές. Έτσι, είναι συναρπαστικό που ανεβάζει αυτή τη νέα παραγωγή για το Royal Ballet, σε σχέδια του Tim Hatley, ο οποίος προσφέρει μια σύγχρονη αίσθηση σε μια ευρύτατα παραδοσιακή σκηνοθεσία. Η μουσική είναι πλημμυρισμένη από ισπανική γοητεία και ατμόσφαιρα, με μια χαρακτηριστική διαύγεια στη μελωδία και τον ρυθμό που την κάνει αμέσως συναρπαστική –η ενορχήστρωση είναι του Martin Yates, που διευθύνει και την ορχήστρα. Ο Δον Κιχώτης  είναι ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό μπαλέτο, φημισμένο, όχι μόνο για τα σπουδαία του pas de deux, αλλά και για τα οράματα του «λευκού μπαλέτου» (“ballet-blanc”) της Δουλτσινέας και πολλές γεμάτες ζωντάνια σκηνές –ένα πολύβουο λιμάνι, μια ταβέρνα γεμάτη κόσμο – που φέρνουν όλον το θίασο επί σκηνής.

Συντελεστές

Σχέδια: Tim Hatley
Χορογραφία: Carlos Acosta (σύμφωνα με τις χρογραφίες του Marius Petipa)
Μουσική: Ludwig Minkus
Σενάριο: Nicholas Wright

Διανομή: TBC
Ορχήστρα της Royal Opera House
Διεύθυνση Ορχήστρας: Martin Yates

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ