Ο Miroslav Vitous στην Αθήνα

Remembering the Weather Report

O μπασίστας  Miroslav Vitous ήταν ένας από τους   ιδρυτές , μαζί με τους Wayne Shorter και  Joe Zawinul,  των Weather Report, ενός  από τα σημαντικότερα σχήματα, που είχε την δυναμική του rock και  r&b,  ενώ ταυτόχρονα διατηρούσε την αφοσίωση τις jazz  και το πνεύμα του αυτοσχεδιασμού και οδήγησε τελικά στην δημιουργία του ρεύματος  της  fusion  μουσικής

 O Miroslav Vitous έχει συμβάλλει σημαντικά στο να  διαμορφωθεί το προφίλ του γκρουπ με της ελεύθερες συνθέσεις και  υψηλού επιπέδου αυτοσχεδιασμούς, όπου τα όργανα απολάμβαναν ίση μεταχείριση-συμμετοχή. Σε αυτή τη χρονική περίοδο ο Vitous έχει κάνει κάποιες ερμηνείες που αγγίζουν τον χαρακτηρισμό του φαινόμενου.

Το Remembering the Weather Report είναι φόρος τιμής και μνήμης σε μια περίοδο  που ήταν τόσο δημιουργική  για όλους τους. Η απόλυτη μουσική ταύτιση του Vitous με τον ντράμερ Gerald Cleaver παράγουν κορυφαίες στιγμές απόλαυσης , ενώ οι Ambrosetti και Campbell συμβάλλουν με εμπνευσμένα σόλο. Όλο σχεδόν το υλικό είναι συνθέσεις του Vitous με σαφείς αναφορές στη Nefertiti του Wayne Shorter, στη Lonely Woman του Ornette Coleman καθώς επίσης και στον Miles Davis και τον Anton Dvořαk. Η σύνθεση Semina είναι αφιερωμένη στον Joe Zawinul που πέθανε το 2007.

Συντελεστές

Miroslav Vitous: ακουστικό μπάσο
Franco Ambrosetti: τρομπέτα
Gary Campbell τενόρο: σαξόφωνο
Gerald Cleaver: ντραμς

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 65 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ