Πώς γεννήθηκαν τα αστέρια;

Ένα χριστουγεννιάτικο πολυθέαμα

Τα αστέρια έχουν ιστορίες και παραμύθια να  πούνε… Περιπέτειες και μεγάλα κατορθώματα!

Το φανερώνει το όνομα κάθε αστεριού και αστερισμού. Ο Ηρακλής, ο ήρωας Περσέας, η όμορφη Ανδρομέδα, ο θαυμαστός Πήγασος, η Κασσιόπη και τόσα άλλα πριν ανεβούν στον ουρανό ήταν ήρωες θαυμαστοί στην Ελληνική μυθολογία. Η ζωή και τα κατορθώματα τους ήταν τέτοια, που οι θεοί τους ανέβασαν ψηλά για να φωτίζουν τις νύχτες μας. Να λάμπουν από κει ψηλά και να θυμίζουν τα φοβερά κατορθώματα και τους ηρωισμούς τους. Τις ιστορίες και τους μύθους, που κρύβονται πίσω από τη λάμψη των αστεριών, τους ξέρει πολύ καλά η Κυρά-Νύχτα. 

Αυτή λοιπόν η Νύχτα ντυμένη το πλούσιο κοστούμι της, στήνει μπροστά στα μάτια των παιδιών τα κουκλίστικα σκηνικά της και με μάσκες και κούκλες πρωτότυπες αφηγείται τα κατορθώματα των αστεριών και των ηρώων. 

Και όχι μόνο αυτό!  Καράβια ολόκληρα εμφανίζονται και ταξιδεύουν στις θάλασσες. Κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών με ήρωες μυθικούς και παραμυθένιους.  Η παραμυθού μας στολίζει την αφήγηση της με μεγάλες παραστάσεις και ζωγραφιές από πίνακες μεγάλων ζωγράφων, που ζωγράφισαν τα κατορθώματα των μυθολογικών ηρώων. 

Στο τέλος – προσιτή και ευχάριστη- η παραμυθού μιλάει με τα παιδιά και απλώνει  ένα μεγάλο χαρτί στο χώρο και δίνοντας τους μολύβια και χρώματα τα ενθαρρύνει σε μια δράση δημιουργική, όπου ζωγραφίζουν κάτι από αυτά που άκουσαν, κάτι που τους άρεσε και τους έκανε εντύπωση. Έτσι, το «Πώς γεννήθηκαν τα αστέρια» γίνεται τρυφερό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα για τους μικρούς μας φίλους. Ένα δημιουργικό παιχνίδι μόρφωσης και καλλιέργειας, που τα παιδιά δεν διασκεδάζουν απλά, αλλά πλουτίζουν την φαντασία τους και διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής  

Σκηνικό/κοστούμια: Μίκα Πανάγου

Μουσική: Χρήστος Ξενάκης 

Παραμυθού: η παιδαγωγός και ηθοποιός Τζένυ Σακοράφα

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Παραλία Θεσσαλονίκης

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ