Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά της ΕΛΣ

H Εθνική Λυρική Σκηνή υποδέχεται το νέο έτος

Στον πυρήνα του γκαλά βρίσκονται φυσικά οι συνθέσεις του Γιόχαν Στράους υιού, του «βασιλιά του βαλς», που παραδοσιακά έχουν συνδυαστεί με την ημέρα. Σε αυτό έχει συμβάλλει αποφασιστικά η «Πρωτοχρονιάτικη συναυλία» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, που μεταδίδεται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο και την οποία επί πολλά χρόνια χορογραφούσε ο Ρενάτο Τζανέλλα, σήμερα διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Εμβατήρια, βαλς και πόλκες, χορευτική μουσική γιορτινή, ανάλαφρη, κεφάτη, ζωηρή, που όμως κάποιες φορές, όπως στην εισαγωγή από την διάσημη οπερέτα Η νυχτερίδα του Γιόχαν Στράους υιού, αφήνει μία μελαγχολική νότα, μία διάθεση νοσταλγική για όσα πέρασαν, για όσα δεν θα ξαναέρθουν.

Εξ’ ίσου συνδεδεμένος με την Πρωτοχρονιά είναι ο Καρυοθραύστης, το μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι, που παραδοσιακά, διαδραματίζεται παραμονή Χριστουγέννων. Στο πρωτοχρονιάτικο γκαλά της ΕΛΣ, ο Ρενάτο Τζανέλλα προτείνει μια νέα χορογραφία πάνω στο διάσημο μουσικό αυτό έργο.

Η πρώτη εκδήλωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη νέα χρονιά, είναι λογικό να περιλάβει επίσης αποσπάσματα από όπερες και τί πιο αγαπητό από την εισαγωγή στην Κάρμεν του Μπιζέ αλλά και το μελωδικότατο Ιντερμέδιο από την Καβαλλερία ρουστικάνα του Μασκάνι. 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- 45 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ