Μια ομαδική έκθεση που εξετάζει την πολιτιστική κληρονομιά της Τήνου

Η ομαδική έκθεση Προς Τήνο ΙΙ αποτελεί συνέχεια της έκθεσης που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2013 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Πρόκειται για μια σειρά εκθέσεων που εξετάζουν την καλλιτεχνική και πνευματική κληρονομιά της Τήνου. Στη φετινή εκδοχή συμμετέχουν δεκαπέντε σύγχρονοι καλλιτέχνες που είτε κατάγονται από το νησί είτε διατηρούν μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό. Η συναισθηματική έλξη και ο δεσμός τους με την Τήνο είναι η αφορμή της ομαδικής τους συνύπαρξης. 

Πολλά από τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση Προς Τήνο ΙΙ αναδεικνύουν τη δυναμική των οικείων αντικείμενων και αποπνέουν μιαν απλότητα. Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται αφενός η προσπάθεια να δει κανείς ένα αντικείμενο, ένα γεγονός ή έναν τόπο με διαφορετική ματιά, σαν να επρόκειτο για μια αναπάντεχη συνάντηση, και αφετέρου η συγκατοίκηση, το μοίρασμα ενός κοινού χώρου.

Πέρα από τη συνύπαρξη καταξιωμένων καλλιτεχνών με πρωτοεμφανιζόμενους η ιδιαιτερότητα της φετινής έκθεσης έγκειται στο ότι διαμορφώνεται σε συνάρτηση με την περσινή και επιχειρείται ένας διάλογος που αναπτύσσεται στον χώρο αλλά και στον χρόνο.

Συντελεστές

Καλλιτέχνες: Artemis*, Μαίρη Αντωνοπούλου, Ινώ Βαρβαρίτη, Coti K., Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Νικολέττα Κατσαμπέρη, Μαρία Κόντη, Πάνος Κούρος, Γιώργος Παλαμάρης, Χριστίνα Παπαδημητρίου, Αντώνης Πίττας, Δημήτρης Σκαλκώτος, Νίκος Τρανός, Γιώργος Χαρβαλιάς, Ζωή Χατζηγιαννάκη

Επιμέλεια: Χριστόφορος Μαρίνος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας