αniμαsyroς 7.0: Pre-Festival Event στην Αθήνα

Μια γεύση από το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων, λίγο πριν το επίσημο Φεστιβάλ

Για πρώτη χρονιά, στην 7η επιτυχή του διοργάνωση, το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς 7.0 προσκαλεί το κοινό της Αθήνας να πάρει μία γεύση από την κινηματογραφική μαγεία που θα κατακλύσει την Ερμούπολη της Σύρου από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου.

Λίγο πριν ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας και σαλπάρουμε για τη Σύρο, κάνουμε μια στάση τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19.00, στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο Οδού Πειραιώς) για μία προ-φεστιβαλική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου.

Μεταξύ άλλων, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα προβολών που περιλαμβάνει τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων που προβλήθηκαν στην προηγούμενη διοργάνωση του Φεστιβάλ (Animαsyros 6.0 bestof). Θα δούμε επίσης τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών δράσεων και εργαστηρίων που πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία εδώ και επτά χρόνια από το Αniμαsyroς ενώ θα ρίξουμε και μία κλεφτή ματιά στα παρασκήνια της διοργάνωσης (Making of).

Επίτιμοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, θα είναι οι: Mark Shapiro, εκπρόσωπος του διεθνούς φήμης animation studio από τις ΗΠΑ, LAIKA, ο οποίος θα παρουσιάσει τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία, The Boxtrolls, που «ανοίγει» σε πανελλήνια πρεμιέρα το Αnimαsyros 7.0 και η Nina Paley, σκηνοθέτης της ταινίας Sita Sings the Blues (2008), η οποία θα προβληθεί στο πλαίσιο του αφιερώματος Woman in Anima.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ