Παρέα με τον Μιρό

Στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Τα παιδιά, 5-12 ετών, είχαν την ευκαιρία, να δουν έργα του καλλιτέχνη, να τα σχολιάσουν και να οικειοποιηθούν ορισμένα από τα σύμβολά του. Τον είπαν “πολυσχήματο”, “πολυσυμβολικό”, χρωματιστό, μα πάνω από όλα ονειροπόλο.
Ακροβατώντας μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας τα παιδιά έπαιξαν με τα υλικά ζωγραφικής, επεξεργάστηκαν τις φόρμες του καλλιτέχνη, πειραματίστηκαν με διάφορες τεχνικές. Στην ίδια εικόνα δοκίμασαν την συνύπαρξη στοιχείων από τα έργα του καλλιτέχνη με στοιχεία της δικής τους φαντασίας.
Στην έκθεση παρουσιάζονται δύο πρωτότυπες έγχρωμες λιθογραφίες του Mirό με τίτλο L’enfance d’Ubu [Η παιδική ηλικία του Υμπύ], ευγενική παραχώρηση του Μουσείου-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Tériade.
Επίσης  με αφορμή την έκθεση χαρακτικών στο Ινστιτούτο Θερβάντες και υπεύθυνη την ισπανίδα χαράκτρια Blanca Tiana Mas, παιδιά που συμμετέχουν στα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης θα πειραματιστούν με την τεχνική της χαρακτικής.
Επιμελήτριες: Γιώτα Καλλιακμάνη, ζωγράφος – εκπαιδευτικός, υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τμήματος του Μουσείου και Θεανώ Κοτταρίδη, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος,  Επιμελήτρια Μουσείου.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

2 €
- 2 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ