Ο Κόσμος του Ολίβιου

Διαδραστική παιδική παράσταση Μαύρου θεάτρου για 2η χρονιά

Ο μαγικός κόσμος της σκηνής σε συνδυασμό με τις φαντασμαγορικές δυνατότητες που προσφέρει η τεχνική του Μαύρου Θεάτρου δημιουργούν ένα θέαμα – με κύριους θεματικούς άξονες την προστασία του περιβάλλοντος, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη διαχείριση της απώλειας και του φόβου, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτενέργειας, τη δύναμη της ομαδικότητας και της συνεργασίας – που ζωντανεύει βήμα βήμα κι εξελίσσεται μαγικά μπροστά στα μάτια των θεατών.

Ο Ολίβιος είναι ένα παιδί του σήμερα, γεμάτο όνειρα αλλά και ανησυχίες. Ένα τυχαίο γεγονός τον φέρνει στο θέατρο, το χώρο όπου εργαζόταν ο παππούς του και είναι γεμάτος με γλυκές αναμνήσεις από τη σχέση τους. 
Μοιράζεται με τους θεατές τις σκέψεις του για τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας που τον απασχολούν: την καταστροφή του περιβάλλοντος, τα θέματα της καθημερινότητάς του, τον όλο και αυξανόμενο ατομικισμό στην κοινωνία μας. Μια μυστηριώδης βαλίτσα κι ένας απρόσμενος επισκέπτης γίνονται το έναυσμα για να πιστέψει στον εαυτό του και να ξεκινήσει, έτσι, ένα «ταξίδι» σε τόπους που ποτέ δε φαντάστηκε ότι θα μπορούσε να επισκεφτεί αναζητώντας τη λύση στα προβλήματά του και την αναγέννηση της ελπίδας του/μας.

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νικόλας Ράπτη 

Σκηνικά & Κοστούμια: Ισαάκ Μαυρίδης, Μαρία Ταπίνη 

Κινησιολογία: Κωνσταντίνος Κατσαμάκης

Πρωτότυπη μουσική: Αλκαίος Αβδελάς

Μουσική επιμέλεια: Νικόλας Ράπτης, Λεμονιά Γιανναρίδου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Δημιουργία βίντεο: Πηνελόπη Αναστασιάδου 

Φωτογραφία: Γιούλη Μουτσάτσου

Διεύθυνση παραγωγής: Λεμονιά Γιανναρίδου

Παίζουν: Λάζαρος Βαρτάνης, Αγγελική Ματοπούλου, Ηλίας Παρασκευόπουλος, Χρήστος Βελιάνο, Μαρία Θωμά, Έλενα Καλλιγέρη, Δανάη Λαζοπούλου, Σωτηρία Λεγάτου, Αναστασία Σκοπελίτη 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ