Ο γάμος του μπάρμπα-Γιώργου

Του Ευγένιου Σπαθάρη

Τι κοινό έχει ο Καραγκιόζης και  το όνομα του Τσε μαζί με το σύνθημά του hasta la victoria siempre (αγώνας μέχρι το τέλος) που περίτρανα δεσπόζει στη σκεπή της παράγκας του; Είναι ήρωες στο ίδιο έργο, κόντρα στην αναδουλειά, στην κοινωνική αδικία και την καταπίεση. Εκφραστές ενός λαού, μιας κοινωνικής συνείδησης, ενός πνεύματος. Εμψυχωτές  και  εκσυγχρονιστές του κόσμου τους.

Το κάλεσμα του Καραγκιόζη, τραγούδι, πόνος, όνειρο θα μοιράζονται οι θεατές της παράστασης  «Ο Γάμος του Μπαρμπα-Γιώργου», από την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Badminton, που θα πλημμυρίσει από χρώματα, παράδοση, ελληνικότητα, τέχνη, μουσική, λαϊκότητα, κέφι, ζωντάνια, χιούμορ, ζεστασιά, γέλια αλλά και έντονη συγκίνηση. 

Στην παράσταση ο Καραγκιόζης και το «Ξυπόλυτο Τάγμα» του βγαίνουν από τη σκιά του μπερντέ, ζωντανεύουν από 10 ηθοποιούς, οι οποίοι ερμηνεύοντας 20 ρόλους επί σκηνής, συμπαρασύρουν  το  μικρό και μεγάλο κοινό στις περιπέτειές τους στην πορεία τους να βρουν γαμπρό για την Ελένη. Μία η νύφη, δύο οι γαμπροί και πολλή η πείνα του Καραγκιόζη που μηχανορραφεί με τη βοήθεια του Χατζηαβάτη για να την κατευνάσει. 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γίαννης Μποσταντζόγλου -Τάκης Βαμβακίδης
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Σκηνικά και τα κουστούμια: Ν. Κασαπάκη και Ε. Γραμματίκα
Φωτισμοί: Γ. Αφουξενίδης
Παίζουν: Tάκης βαμβακίδης, Γίαννης Μποσταντζόγλου και άλλοι

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δικαιάρχου 106-108, Παγκράτι

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ