Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X

Το καλό σινεμά αντίδοτο στην κρίση

Ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος κινηματογραφικός θεσμός της πρωτεύουσας σχεδιάζει το φετινό του πρόγραμμα ως αντίδοτο στην κατήφεια των ημερών, πιστεύοντας ότι ο κινηματογράφος παραμένει η κατ’ εξοχήν αισιόδοξη τέχνη. Η τέχνη των ταξιδιών και της φυγής.

Για μία ακόμη φορά, έβδομη στη σειρά, οι «Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x» διατηρούν την τιμή του εισιτηρίου στα 6 ευρώ και συνεχίζουν τις πρωινές προβολές, οι οποίες είναι ανοιχτές στο κοινό με εισιτήριο αξίας 4 ευρώ.

Σημαντική πρωτοβουλία του Φεστιβάλ είναι τα 1500 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.

Οι πολυπόθητες κάρτες διαρκείας διατηρούνται επίσης στα ίδια επίπεδα και πωλούνται προς 35 ευρώ των 10 προβολών, οι κάρτες των 20 προς 60 ευρώ και αυτές των 25 προβολών προς 75 ευρώ η μία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

Τα αφιερώματα, με τη συνήθη ποικιλομορφία τους, εστιάζουν σε στόχους πολλαπλούς. Από τον Ολλανδό εναλλακτικό ντοκιμαντερίστα που άλλαξε τη φόρμα του ντοκιμαντέρ, Γιόχαν φαν ντερ Κέεκεν, στον Ιάπωνα σαμουράι του new wave, το στυλ του οποίου επεμβαίνει στην αισθητική ουκ ολίγων κινηματογραφικών σχολών, Γιασούζο Μασουμούρα. Από τον Μασουμούρα, ένα τεράστιο άλμα στην κινηματογραφία της Νορβηγίας, της προσφάτως πληγείσας αλλά συνεχώς αναπτυσσόμενης, κινηματογραφικά τουλάχιστον, χώρας της Σκανδιναβίας αλλά και το μεγάλο μας αφιέρωμα στο σκοτεινό Τσέχο λογοτέχνη Φρανς Κάφκα.

Φέτος η ομάδα του προγράμματος του φεστιβάλ επιμελήθηκε, σε συνεργασία με τον Έλληνα σκηνοθέτη – μάστερ του είδους – Γιώργο Νούσια, το τμήμα «Μετά τα Μεσάνυχτα». Πλούσιο περιεχόμενο έχουν τα τμήματα «Ντοκιμαντέρ» και «Πανόραμα».

Οι παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ, οι οποίες και φέτος αποσκοπούν να παρακινήσουν τους καλεσμένους να παρακολουθήσουν τις καλλιτεχνικές εξελίξεις, μέσα και έξω από τις αίθουσες, και να δώσουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης έναν ακόμη λόγο να ξεχάσουν την κατήφεια των ημερών, διασκεδάζοντας και γνωρίζοντας τα πιο όμορφα σημεία της πόλης.

Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τα διαγωνιστικά τμήματα, τα ντοκιμαντέρ και τις πρεμιέρες, αλλά και τα ειδικά φετινά αφιερώματα, στο αναλυτικό προγραμμα εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας