Ντυμένοι-γυμνοί

Η νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου

Το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει το χοροθέατρο Οκτάνα στην παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, «Ντυμένοι-γυμνοί», το σώμα ως εργαλείο ομορφιάς ή ως μηχανή φθοράς «κάλυψη» και «αποκάλυψη».

Πρωταγωνιστές δύο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας. Στην εξέλιξη της δράσης τα απεκδύονται, ηθελημένα ή αθέλητα, για να παραμείνουν δύο σώματα γυμνά μέσα σε ένα χώρο καθορισμένο από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν. Ο χώρος, άδειος από αντικείμενα, τονίζει την ερημιά που περικυκλώνει τα πρόσωπα και που κάνει οδυνηρή την υποχρεωτική συνύπαρξή τους.

Μέσα από τη διεκδίκηση των ρούχων και την αντιπαράθεση του γυμνού και του ντυμένου, του «μεταμφιεσμένου» σώματος, επιδιώκεται η απόκτηση μιας αληθινής ταυτότητας, η επανεύρεση του χαμένου εαυτού, που ισοδυναμεί με την ανακάλυψη του χαμένου παραδείσου. Οι δύο ερμηνευτές, απόγονοι του Κάιν και του Άβελ, κληρονόμοι του προπατορικού αμαρτήματος, αγωνίζονται να κατοχυρώσουν την ύπαρξή τους σε ένα σύμπαν που δε χωράει και τους δύο. Ο κήπος της Εδέμ έχει αμετάκλητα χαθεί, παρασύροντας στο έρεβος την αθωότητά τους. Η αδελφοκτονία πραγματοποιείται και θα δώσει μοιραία τη θέση της στην ενοχή.

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση εσωτερικής αναζήτησης και περιπλάνησης στο άγνωστο σύμπαν που κρύβεται εντός μας, για δύο ερμηνευτές, τον Γιάννη Νικολαίδη και τον Τάσο Καραχάλιο.

Συντελεστές

Σύλληψη-Χορογραφία-Φωτισμοί-Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ρήγος
Δραματουργία: Ξένια Αηδονοπούλου
Παίζουν: Τάσος Καραχάλιος, Γιάννης Νικολαϊδης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €
tags / Πάτρα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

Πρεμιέρες

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ