Οι μουσικοί "αντάρτες" της πόλης στα Δημήτρια

Τα μουσικά σχήματα που συνέθεσαν το Musicircus, την εναρκτήρια συναυλία των φετινών «Δημητρίων», σκορπίζονται δυναμικά στους δρόμους της πόλης. Έτσι,γεννιέται πλήθος μικρών συναυλιών,που επενδύουν μουσικά την πόλη της Θεσσαλονίκης για δύο εβδομάδες, από 3 έως 16 Οκτωβρίου 2011.

Δρόμοι, πλατείες, γειτονιές, αυλές σχολείων, αλλά και θάλαμοι παιδιατρικών κλινικών, μεταμορφώνονται σε μουσικές σκηνές που φιλοξενούν διάφορα μουσικά σχήματα, για σύντομες εικοσάλεπτες συναυλίες. Οι «Music Guerrillas», – ή αλλιώς «Αντάρτες της μουσικής» αγκαλιάζουν την πόλη, μπλέκονται με τους ήχους της, προσφέρουν γενναιόδωρα τη μουσική τους στους περαστικούς. Oι «Music Guerrillas» είναι εδώ, γιατί η πόλη ακούει.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, επίκεντρο των εκδηλώσεων, θα είναι ο Λευκός Πύργος.
Οι DJ’s, Στέφανος Μοναστηρίδης, Βασίλης Μητσιόπουλος και Γιάννης Αβραμίδης, θα καταλάβουν την κορυφή του Πύργου και από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα, θα γεμίσουν με νότες τα αυτιά των περαστικών.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, έρχεται η σειρά των «Piano Guerrillas», οι οποίοι από τις 5 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ, θα εγκατασταθούν στο πάνω μέρος της Πλατείας Αριστοτέλους, πίσω από το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου. Πρωταγωνιστές αυτής της μελωδικής περιπλάνησης θα είναι το «Duo Passe Partout» και οι καλλιτέχνες Ρένα Μαύρου & Νίκος Ζαφρανάς, Δημήτρης Δελφινόπουλος & Χριστίνα Σιδηροπούλου και η Βαλέρια Χαριτίδου.

Στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του ερχόμενου 15θήμερου, πρωτοστατούν πολλοί ακόμη νέοι και μουσικοί, όπως οι: Έλσα Μουρατίδου, Slaptongue Ensemble, The Prefabricated Quartet, Lemonostifel, Παιδική Χορωδία Σ.Φ.Μ. Θ., Duo del Sud, Κουαρτέτο Εγχόρδων Xpause, Trio Balkano, Δημήτρης Μυστακίδης, Seven Seas Duet, Παιδική Χορωδία Αγίας Τριάδας, Κώστας Μακρυγιαννάκης & Θεόφιλος Σωτηριάδης, Speakeasies, Still Gramophone, Πλειάδες, Sax Nouveau, Κυριακή Κόντη & Θανάσης Παύλου και Efren Lopez.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας