Η Μουσική Ιαχή του Πολέμου

Κύκλος «Θυσία» - Η Πολεμική Θυσία

Δύο διακεκριμένοι Έλληνες μουσικοί, ο αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης και ο πιανίστας Αναστάσιος Πάππας ενώνουν τις ερμηνευτικές τους δυνάμεις με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων και αδιάλειπτης έντασης ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου. Στη συναυλία με τίτλο «Η μουσική Ιαχή του Πολέμου» θα ακουστούν τα έργα δύο κορυφαίων συνθετών του 20ου αιώνα, το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Αράμ Χατσατουριάν και η Συμφωνία αρ.7 σε ντο μείζονα, έργο 60 «του Λένινγκραντ» του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Με τη συναυλία αυτή ξεκινά ο κύκλος «Θυσία» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που παρουσιάζει σημαντικές συνθέσεις διαφόρων εποχών εμπνευσμένες από ποικίλες εκφάνσεις της έννοιας της θυσίας, από το θρησκευτικό ορατόριο «Οι Επτά Τελευταίοι Λόγοι του Χριστού στον Σταυρό» του Χάυντν έως την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Στραβίνσκυ, με συμμετοχή διάσημων σολίστ όπως ο Δημήτρης Σγούρος και ο Γκωτιέ Καπυσόν.

Η συναυλία πραγματοποιείται στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 20:30. Τρία τέταρτα πριν την έναρξη, όσοι επιθυμούν, έχουν την ευκαιρία να ακούσουν λίγα λόγια για τα έργα από τον συνθέτη και μουσικολόγο Χαράλαμπο Γωγιό.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ