Ένα ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο Έλληνα μαέστρο Δημήτρη Μητρόπουλο

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σκεύα, σε πρώτη προβολή στο Φεστιβάλ Αθηνών, επικεντρώνεται στην αμερικανική περίοδο της ζωής και της καριέρας του μεγάλου Έλληνα μουσουργού: από τη θητεία του ως  μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Μιννεάπολης  κι αργότερα της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης έως το θάνατό του κατά τη διάρκεια μιας πρόβας στη Σκάλα του Μιλάνου το Νεέμβριου του 1960.

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος συνήθιζε να διευθύνει χωρίς μπαγκέτα, με γυμνά χέρια. Ο αφηγηματικός ιστός του ντοκιμαντέρ βασίζεται σε αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό του Μητρόπουλου, καθώς και σε αποσπάσματα από την αλληλογραφία του κατά τις δεκαετίες του 40’ και του 50’.

Ο Μητρόπουλος συνήθιζε να υπαγορεύει (στην αγγλική γλώσσα) πολλές από τις επιστολές του. Στο φιλμ, ένας ηθοποιός (Λευτέρης Βογιατζής) μελετά την αλληλογραφία και το αρχεικό οπτικοακουστικό υλικό προσπαθώντας να προσεγγίσει την προσωπικότητα  του Μητρόπουλου.

Μέσα από τα ντοκουμέντα αποκαλύπτονται με μοναδικό τρόπο στοιχεία της ζωής και της καριέρας του Έλληνα μαέστρου: η ιδιοφυία, το ταλέντο και οι επιτυχίες του αλλά και η αγωνία, τα προβλήματα και οι αμφιβολίες ενός μεγάλου ερμηνευτή που θυσίασε  την προσωπική του ζωή  για να μπορέσει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην τέχνη του.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Πρεμιέρες

No data was found

Τελευταία εβδομάδα

No data was found

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €
tags / LABOR

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας