Ο Μιρό στην Μαγιόρκα

Ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός στον Ελληνικό Κόσμο

H έκθεση περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα που δημιούργησε ο μεγάλος καλλιτέχνης στο εργαστήρι του στη Μαγιόρκα, όλα πρωτοεμφανιζόμενα στην Αθήνα: λάδια και πρωτότυπα χαρακτικά έργα της ώριμης περιόδου του, που αποδεικνύουν τη ζωντανή και πολύτιμη παρακαταθήκη του στη σύγχρονη τέχνη. Όλο το υλικό προέρχεται από το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró της Μαγιόρκα.
H έκθεση «O Μiró της Μαγιόρκα» τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια και της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την επιμέλειά της υπογράφει ο Μάριος Ελευθεριάδης. Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΜΕ, κ. Δημήτρης Εφραίμογλου: «Το Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” ανοίγει τις πύλες του στο μαγικό κόσμο των εικαστικών τεχνών και συναντά έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους δημιουργούς, το Μiró. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη φιλοξενία των έργων του Καταλανού ζωγράφου γιατί με την έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα, κάνουμε ένα βήμα προς την υλοποίηση του οράματός μας: τη δημιουργία ενός πολιτιστικού πάρκου, από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, που θα στεγάζει κάθε μορφή τέχνης και θα δίνει βήμα σε ό,τι ενδιαφέρει το σύγχρονο άνθρωπο, πολίτη της Αθήνας ή επισκέπτη.»
Η έκθεση «O Μiró της Μαγιόρκα» στον «Ελληνικό Κόσμο» συγκεντρώνει έργα που φιλοξενήθηκαν σε μουσειακούς χώρους στη Θεσσαλονίκη στην ομώνυμη έκθεση.
Αναλυτικότερα, η έκθεση περιλαμβάνει:
-Επιλεγμένα λάδια της περιόδου 1976-1981
Έργα σε ξύλο, καμβά και ύφασμα, τα οποία επεξεργαζόταν ο καλλιτέχνης σταδιακά, επανερχόμενος σε αυτά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

-Πρωτότυπα χαρακτικά έργα
Η παραγωγή γραφικών έργων του Miró είναι μεγάλη, πλούσια σε θεματολογία, μορφή και τεχνική. Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει μακέτες, μήτρες, δοκίμια εκτύπωσης, bon à tirer και εκτυπώσεις από την ώριμη περίοδό του, από αυτές που δημιουργήθηκαν στα εργαστήριά του στην Πάλμα, τα οποία σήμερα εξακολουθούν να είναι ενεργά, όπως επιθυμούσε ο Miró.

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ