Το διασημότερο παραμύθι σε σύγχρονη εκδοχή

 

Το έργο, βασισμένο στη γνωστή Σταχτοπούτα του Σαρλ Περό, φιλοδοξεί να ερμηνεύσει το μύθο μέσα απ’ το βλέμμα του εικοστού πρώτου αιώνα ενώ η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη φιλοδοξεί να διατηρήσει τη διαχρονικότητα και τη φρεσκάδα του ανιχνεύοντας δρόμους που συνδυάζουν το σύγχρονο με το κλασικό προσφέροντας ένα σκηνικό θέαμα με έμφαση στον καθαρό σκηνικό λόγο. Οι θεατές θα συναντήσουν στην παράσταση τόσο το θέατρο όσο και το μπαλέτο, το σύγχρονο χορό, την όπερα, το μιούζικαλ, το τραγούδι, το κουκλοθέατρο και το video art. 

Μουσικές από τα ομώνυμα μπαλέτα των Σ. Προκόφιεφ και Γ. Στράους συνυπάρχουν με σύγχρονες μουσικές και τραγούδια που έγραψε για τις ανάγκες της παράστασης ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου.   Στόχος της παράστασης να φορτίσει την ευαισθησία του παιδιού μυώντας το σ’ έναν κόσμο των τεχνών και δημιουργώντας μια νέα αντίληψη για το θέατρο για παιδιά , αλλά και σε θεατές κάθε ηλικίας, απαλλαγμένη από τηλεοπτικά κακέκτυπα. 

 

Συντελεστές

 

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Σκηνικό- κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου

Video Αrt: Νίκος τσιμούρης

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Συνεργάτης σκηνοθέτης: Έλενα Γεροδήμου

Στην παράσταση ακούγονται επίσης μουσικές του Προκόπιεφ και του Στράους.

Παίζουν οι ηθοποιοί:Μαριάνθη Φωτάκη, Αλμπέρτο Φάις, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Αντώνης Δημητροκάλης, Άντεια Ολυμπίου, Αρετή Πασχάλη, Σοφοκλής Κωστούλας, Ελπίδα Μεταξά, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου.

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 13 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ