Μήδεια του Ευριπίδη

Απο τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Φάσμα

Λίγο πριν εκραγεί ο Πελοποννησιακός πόλεμος (431 π.Χ.) ο Ευριπίδης παρουσιάζει τη Μήδεια, τραγωδία που επηρέασε όσο κανένα άλλο έργο την παγκόσμια δημιουργία. Έργο βαθύτατα ερωτικό, μέσα από το δράμα της προδομένης Μήδειας και την αντιπαράθεσή της με τον Ιάσονα, φωτίζει τη θέση της γυναίκας, τη διαμάχη των δύο φύλων, τη σύγκρουση των δύο πολιτισμών αλλά και την κρίσιμη ηθική καμπή στην οποία είχε φτάσει ο αρχαίος κόσμος λίγο πριν την επερχόμενη κατάρρευση.

Η Ευριπίδεια μυθοπλασία αντλώντας από το βαθύ και σκοτεινό υπέδαφος του μύθου, δημιούργησε χαρακτήρες αξεπέραστους, αποθεώνοντας τον έρωτα στο πρόσωπο της Μήδειας, της δαιμόνιας και σοφής Ανατολίτισσας πριγκίπισσας, εγγονής του Ήλιου, που εξανθρωπίστηκε από το πάθος της για τον Ιάσονα, τον ακολούθησε στην Ελλάδα και προδομένη γίνεται φόνισσα των παιδιών της παρασύροντας και τον Ιάσονα σε ένα αμετάκλητο πένθος. Αυτό που τώρα τους ενώνει για πάντα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντύπας
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Ελένη Καραίνδρου
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Αντώνης Κοντογεωργίου
Φωνητική διαμόρφωση: Μίρκα Γεμεντζάκη
Φιλολογικός συνεργάτης: Γιάννης Λιγνάδης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου, Νίκος Πασχίδης
Βοηθός συνθέτη: Patrick Evans
Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Καρυώτης

Ερμηνεύουν: Αμαλία Μουτούση (Μήδεια), Χρήστος Λούλης (Ιάσων), Μαρία Καλλιμάνη (Τροφός), Θέμης Πάνου (Παιδαγωγός), Άρης Λεμπεσόπουλος (Κρέων), Γιάννης Νταλιάνης (Αιγέας), Δημήτρης Ήμελλος (Άγγελος), Μαρία Καλλιμάνη (Κορυφαία του χορού)

Χορός: Λαμπρινή Αγγελίδου, Τίνα Αλεξοπούλου, Χρυσάνθη Αυλωνίτη, Ευγενία Ζέκερη, Σύρμω Κεκέ, Αναστασία Μολυβδά, Μαρία Κόμη Παπαγιαννάκη, Σωτηρία Ρουβολή, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Μαρίνα Συμεού, Γιούλη Τάσιου, Βασιλική Τρουφάκου, Ειρήνη Φαναριώτη, Βίκυ Χατζοπούλου
Στα τραγούδια των χορικών που αποδίδονται επί σκηνής σόλο: Σωτηρία Ρουβολή και Πηνελόπη Σεργουνιώτη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- 40 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

Πρεμιέρες

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ