Οι συμμετέχοντες του Medea Electronique Koumaria 2011 Residency, χρησιμοποιούν ποικίλες μορφές τέχνης και νέα μέσα, σε μια διαδικασία συλλογικής δημιουργίας και αυτοσχεδιασμού.
Από το 2009, η ομάδα καλλιτεχνών Medea Electronique διοργανώνει κάθε χρόνο στην περιοχή της Σελλασίας, κοντά στη Σπάρτη, το ερευνητικό εργαστήριο-residency Κουμαριά με θέμα τον αυτοσχεδιασμό. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο εμπνέονται από την ελληνική φύση, δημιουργώντας έναν αυτοσχεδιαστικό πολυπολιτισμικό διάλογο δημιουργίας, με σκοπό την παράγωγη και παρουσίαση ενός συλλογικού έργου. Στους πρόποδες του Ταϋγέτου, ένας ελαιώνας αξιοποιείται, με σεβασμό προς το περιβάλλον, ως χώρος δημιουργίας σύγχρονης τέχνης. Μια κατοικία εξοπλισμένη με στούντιο ήχου και εικόνας φιλοξενεί καλλιτέχνες από διάφορες χώρες (έως τώρα: Ελλάδα, Σουηδία, Καναδάς, Γερμανία, Ολλανδία, Πακιστάν, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αγγλία) με ποικίλα πεδία δράσης, όπως video, φωτογραφία, χορό, προγραμματισμό, μουσική, σύνθεση και αυτοσχεδιασμό. Σκοπός αυτής της δημιουργικής συνάντησης, εκτός από τον πειραματισμό, είναι η παραγωγική ζύμωση έμπειρων και νέων καλλιτεχνών, καθώς και η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων ανθρώπων από όλο τον κόσμο με διαφορετική ματιά πάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία. Μέσα από την πολυπολιτισμική συναναστροφή, δημιουργείται κάθε χρόνο ένας διάλογος με εξαιρετικό καλλιτεχνικό και επιστημονικό ενδιαφέρον.
Φέτος, συμμετέχοντες του Medea Electronique Koumaria 2011 Residency θα μετατρέψουν το ομαδικό αποτέλεσμα του residency σε μια παράσταση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Πριν από την παράσταση θα δοθεί ομιλία του Eric Lewis (καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο McGill, στο Μόντρεαλ του Καναδά), με θέμα τις αυτοσχεδιαστικές κοινότητες, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και εργαστήρια για νέους και για όλη την οικογένεια σχετικά με τα σύγχρονα νέα μέσα.
Διαβάστε τη συνέντευξη του Μανόλη Μανουσάκη της ομάδας Medea Electronique στη στήλη μας Συναντήσεις, εδώ
