Μίνι φεστιβάλ με άρωμα Ισραήλ

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων για την επιχειρηματικότητα και την αρχιτεκτονική

Η Πρεσβεία του Ισραήλ, σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, παρουσιάζει ένα μίνι φεστιβάλ με άρωμα Ισραήλ. Πρόκειται για ένα τριήμερο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων γεμάτο animation, μουσική, εικαστικά και συζητήσεις για την επιχειρηματικότητα και την αρχιτεκτονική, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως και τις 11 Μαΐου, σε πλήθος κεντρικών χώρων της πόλης.

Την Παρασκευή 9 Μαΐου, στις 16:00, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός της Helexpo) διοργανώνεται η Διεθνής Συνάντηση Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας «Creative Entrepreneurship Transnational Meeting» υπό τον συντονισμό της Μ.Κ.Ο. «Creativity Platform». Θα μιλήσουν ειδικοί σε θέματα δημιουργικής επιχειρηματικότητας όπως ο Noam Band, η Sharon Hevroni και η Ayla Matalon. Στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η παρουσίαση καλών πρακτικών επιχειρηματικότητας, μέσα από συζήτηση με νέους Έλληνες επιχειρηματίες.

Στις 10 Μαΐου, ώρα 17:00, στα γραφεία της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριo Animation με εισηγητή τον διεθνούς φήμης Ισραηλινό σκηνοθέτη και παραγωγό κινουμένων σχεδίων Rony Oren. Την οργάνωση του workshop έχει αναλάβει η Μ.Κ.Ο. «Addart».

Την ίδια ημέρα, ώρα 21:00, στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται συναυλία jazz μουσικής. Προσκεκλημένος καλλιτέχνης είναι ο Ισραηλινός μαέστρος, φημισμένος μουσικός των πνευστών οργάνων, Amir Gwirtzman, ενώ τη συναυλία θα ανοίξουν οι “Lakis Tzimkas project”.

Την Κυριακή 11 Μαΐου, ώρα 11:00, υπό την καθοδήγηση του Ισραηλινού αρχιτέκτονα Re’em Eyal, φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. θα δημιουργήσουν το “White Tower Project”, μία εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου.

Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας και με πρωτοβουλία του προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, καθηγητή Νίκου Καλογήρου, την Πέμπτη 8 Μαΐου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Re’em Eyal στην αίθουσα 301 της Αρχιτεκτονικής Σχολής, με θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ