6ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2013

Προβολές των βραβευμένων έργων και απονομή των βραβείων Οδυσσέας

To Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου και προβάλει τις ταινίες που βραβεύτηκαν στο φετινό 6ο Φεστιβάλ, από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2013. Επίσης στις 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται και η απονομή των βραβείων Οδυσσέας.

Το London Greek Film Festival αποτελεί μία μορφή έκφρασης της ελληνικής κινηματογραφικής φωνής στο εξωτερικό και ένα σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών, ενώ παράλληλα αποτελεί μια ευκαιρία παρουσίασης νέων ταλέντων και τάσεων.

Κάθε χρόνο υποβάλλονται στην επιτροπή του Φεστιβάλ σύγχρονες ταινίες από Έλληνες και Ελληνοκύπριους δημιουργούς, αλλά και από ξένους των οποίων η δουλειά έχει ελληνικό ενδιαφέρον.

Ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, animation, video art και πειραματικές ταινίες, καθώς και σενάρια με εμφανή προσανατολισμό κυρίως στον ανεξάρτητο κινηματογράφο που δίνουν το στίγμα του νέου ελληνικού σινεμά, το οποίο αντιδρά, ελπίζει, διεκδικεί και ονειρεύεται.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ διοργανώνονται αφιερώματα σε παλιότερους δημιουργούς και ειδικές προβολές, σεμινάρια, εργαστήρια και συζητήσεις, ενώ ιδιαίτερη στιγμή της διοργάνωσης αποτελούν τα events, που δίνουν μια ελληνική νότα στη βρετανική πρωτεύουσα, όπως και η απονομή των Βραβείων Οδυσσέας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- 6 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ