Η ιστορία ενός κοριτσιού μέσα από τη μουσική παράδοση των λαών της Μεσογείου

Η Lamia Bedioui και το συγκρότημά της παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Η Χρυσή Πορτοκαλέα», ένα ταξίδι γύρω από τη Μεσόγειο, τη Mare Nostrum των Ρωμαίων, την Έσω Θάλασσα των Ελλήνων.

Με τα παλιά όργανα της Ελλάδας και της ευρύτερης λεκάνης της ανατολικής μεσογείου, τη λύρα, το κανονάκι, το ούτι, το λαούτο, τίς φλογέρες, τα κρουστά η Lamia Bedioui αναζητά φωνές που χάθηκαν στο χρόνο κι όμως είναι πάντα εδώ.

Τα τραγούδια αποδίδονται σε ελεύθερη διασκευή τηρώντας κατά το δυνατό την ισορροπία ανάμεσα στο σεβασμό της παράδοσης και την προσωπική και συλλογική ανάγκη έκφρασης. Προέρχονται, κατά κύριο λόγο, από το χώρο του ευρωπαϊκού νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Νότιος Γαλλία, Ισπανία) και των αραβικών λαών (Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Αίγυπτος, Συρία, Λίβανο), καθώς και της σεφαραδίτικης διασποράς και της αραβοανδαλουσιανής παράδοσης. Καλύπτουν μιά χρονική περίοδο, από το Μεσαίωνα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Με αφορμή τα θέματα και τις εικόνες των τραγουδιών, αφηγούνται παράλληλα με τη μουσική την ιστορία ενός κοριτσιού, μιας βασιλοπούλας, που ονειρεύτηκε έναν κήπο με χρυσά πορτοκάλια και αναγκάστηκε να κάνει το γύρο του κόσμου ώσπου να τα βρεί και να λύσει το αίνιγμα των ερωτευμένων.

Συντελεστές

Lamia Bedioui: τραγούδι, αφήγηση
Λουκία Κωνσταντάτου: κανονάκι, φωνητικά
Δημήτρης Χιώτης: κρητική λύρα, λαούτο, φωνητικά
Γιώργος Βουρνάς: ούτι, κιθάρα, φλογέρες, φωνητικά
Γιάννης Ευσταθόπουλος: κρουστά (bendir, darbuka, κύμβαλα, κρόταλα)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ