Ίδρυμα Ωνάση: Οι 88 νέοι υπότροφοι – κάτοικοι της «Πόλης του Αύριο»

Υποτροφίες του Ιδρύματος Ωνάση 2021-2022

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος υποτροφιών για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Όπως κάθε χρόνο από το 1978, έτσι και φέτος το Ίδρυμα Ωνάση καλωσορίζει τους νέους κατοίκους της «Πόλης του Αύριο», τους 88 νέους υποτρόφους του. Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει τη διαδρομή τους, για να ανοίξουν νέους δρόμους με τις ιδέες τους, για να εξελίξουν τις επιστήμες που ξέρουμε και αυτές που θα μάθουμε. Οι 88 νέοι υπότροφοι, μαζί με τους άλλους 7.317 υπάρχοντες κατοίκους, θα κάνουν βήματα προς τα μπροστά, αλλάζοντας την κοινωνία προς το καλύτερο.

Οι φετινοί υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση μας εμπνέουν με το όραμα και τη σκέψη τους. Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 απονεμήθηκαν συνολικά 88 υποτροφίες: 76 για σπουδές στο εξωτερικό (41 για μεταπτυχιακές και 35 για διδακτορικές) και 12 για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα.

Η επιλογή των υποτρόφων έγινε με κριτήριο την ακαδημαϊκή αριστεία, μέσω ενός αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης από κορυφαίους επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και καθηγητές πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αυτή τη χρονιά, δόθηκε έμφαση σε επιστημονικούς κλάδους που αναδεικνύονται μέσα από ανάγκες του σήμερα, όπως η Επιδημιολογία, η Οικονομία της Καινοτομίας και ο Αστικός/Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός, αλλά και σε κλάδους του μέλλοντος, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Μηχανική Μάθηση, η Ρομποτική, η Μοριακή Βιοϊατρική/Βιοκαινοτομία και η Υπολογιστική Γλωσσολογία.

Υποτροφίες του Ιδρύματος Ωνάση 2021-2022

Οι επιλεγμένοι κλάδοι και οι ειδικεύσεις συνδέονται με τις δράσεις του Ιδρύματος Ωνάση, που δίνουν έμφαση στην καινοτομία και στις επαναστατικές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φετινούς υποτρόφους βρίσκουμε θαυμάσιους επιστήμονες. Η Κλειώ-Αικατερίνη Ζερβίδη, μέσα από τη διδακτορική διατριβή της στο Imperial College London του Ηνωμένου Βασιλείου, μελετά ένα υβριδικό σύστημα δέσμευσης του CO2 από τον αέρα. Η έρευνά της είναι καινοτόμα και φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση.

Ο Κωνσταντίνος Σιταρόπουλος εκπονεί τη διδακτορική του έρευνα στο University of Texas at Austin των ΗΠΑ πάνω στη δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος έγκαιρου εντοπισμού διαρροών σε υπόγειους αγωγούς ύδρευσης μέσω της χρήσης υπέργειων ακουστικών αισθητήρων. Μέσα από τη διατριβή του θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει ένα χρόνιο πρόβλημα των σύγχρονων πόλεων, που έχει σημαντικότατες οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά μερικές φορές και καταστροφικές συνέπειες.

Ο Αστέριος Τσιούρβας πραγματοποιεί διδακτορικές σπουδές στο MIT των ΗΠΑ στην Επιχειρησιακή Έρευνα. Η ερευνητική του πρόταση αφορά τη δημιουργία αλγορίθμων μηχανικής μάθησης και βελτιστοποίησης, με εφαρμογή στον τομέα της υγείας και της εξατομικευμένης θεραπείας.

Η Μαργαρίτα Αμαξοπούλου, μέσα από το διδακτορικό της στο King’s College London του Ηνωμένου Βασιλείου, ερευνά τη διακρατική ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης και την επιρροή της στις διεθνείς σχέσεις. Η μελέτη της μπορεί να μας προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τον χαρακτήρα της χάραξης στρατηγικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη σε διεθνές επίπεδο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.