Η Πύρνα παρουσιάζει πέντε webinars για τον Ιούνιο

Δείτε τα webinars της Πύρνας που θα «τρέξουν» online τις επόμενες δύο εβδομάδες

Δείτε τα webinars της Πύρνας που θα «τρέξουν» online τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Εορταστικός απολογισμός Λέσχης Ανάγνωσης,
με την Αμάντα Μιχαλοπούλου

Στην τελευταία, εορταστική, online συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ώρα 12.30 μέσω skype, ένας καλεσμένος συγγραφέας -έκπληξη συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο  τη θεματική του φετινού κύκλου αναγνώσεων, τα μέλη της Λέσχης προτείνουν τα αγαπημένα τους βιβλία για το ιδιαίτερο αυτό καλοκαίρι που είναι προ των πυλών, ενώ η συντονίστρια και αγαπημένη συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου μας φανερώνει το στίγμα του φθινοπωρινού κύκλου αναγνώσεων, προτείνοντας τα βιβλία που θα μελετηθούν και το αόρατο νήμα που τα συνδέει, δίνοντας τροφή για σκέψη, προβληματισμό αλλά και καλοκαιρινή απόλαυση. Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση είναι ανοιχτή σε μέλη αλλά και φίλους εκτός Πύρνας.

Τετάρτη 10 Ιουνίου
Ώρα: 12.30 (μέσω skype)
Ελεύθερη είσοδος για μέλη και φίλους εκτός Λέσχης,
με απαραίτητη ηλεκτρονική εγγραφή στο https://bit.ly/AMANTAJUNE10

Ψηφιακή έκθεση εικαστικού εργαστηρίου,
με την Ελεάννα Μαρτίνου

Στο φετινό εικαστικό εργαστήριο της ΠΥΡΝΑΣ ασχοληθήκαμε με την προσωπογραφία. Δοκιμάσαμε πολλές διαφορετικές τεχνικές μελετώντας σημαντικούς καλλιτέχνες. Στο video που συνοψίζει την πρώτη ψηφιακή έκθεση του εικαστικού εργαστηρίου παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα των συμμετεχόντων, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό της εικαστικού Ελεάννας Μαρτίνου, καθώς και σκέψεις για την εμπειρία όλων μας στην πρόκληση της λειτουργίας του εικαστικού εργαστηρίου με τη χρήση του διαδικτύου, λόγω COVID-19. Το video θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 19.00, στην online, εορταστική, τελευταία συνάντηση του εικαστικού εργαστηρίου και θα ακολουθήσουν σχόλια και ανοιχτή συζήτηση.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πως ανταποκριθήκαμε σ’ αυτή την πρόκληση και να γνωρίσουν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δουλειάς μας.

Τετάρτη 10 Ιουνίου
Ώρα: 19.00 (μέσω ΖΟΟΜ).
Ελεύθερη είσοδος με απαραίτητη ηλεκτρονική εγγραφή στο https://bit.ly/MARTINOUJUNE11

O Χούλιο Κορτάσαρ και η Μοντέρνα Ζωγραφική,
με τη Marta S.D. Sanz

Πώς εμφανίζεται η μοντέρνα ζωγραφική στο «Κουτσό» του Χούλιο Κορτάσαρ; Η υποψήφια διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας και μεταφράστρια Marta Silvia Dios Sanz μας παρουσιάζει online, την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 19.30 (μέσω Ζoom teleconference), τα κεντρικά θέματα του εμβληματικού μυθιστορήματος, προβάλλοντας έργα ζωγράφων της μοντέρνας τέχνης που συνέβαλαν στην ιδιάζουσα ιδέα της σύνθεσης στον χώρο της λογοτεχνίας.

Πέμπτη 11 Ιουνίου
Ώρα: 19.30 (μέσω ΖΟΟΜ teleconference).
Τιμή συμμετοχής: 10€
Αν ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής https://bit.ly/MARTADIOSANZJUNE11

«Οι ζωές των άλλων: τα πολλά πρόσωπα των ιστορικών ηγετών»,
με τον Δημήτρη Λυβάνιο

Τα ιστορικά πρόσωπα ζουν πολλές ζωές: μία δική τους και άλλες που τις διαμορφώνουν οι απόγονοί τους. Η ενότητα αυτή των τριών online ομιλιών του ιστορικού Δημήτρη Λυβάνιου, (15, 16 & 18 Ιουνίου, 19.00-20.30, μέσω Ζoom teleconference) θα διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους η συλλογική ιστορική μνήμη των κοινωνιών επιλέγει να θυμάται τις ιστορικές προσωπικότητες του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν περιπτώσεις όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Βασίλειος Β’ «Βουλγαροκτόνος», ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ιωάννης Μεταξάς, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Ζαχαριάδης αλλά και άλλα πρόσωπα του απώτατου αλλά και του πρόσφατου παρελθόντος.

Δευτέρα 15, Τρίτη 16 & Πέμπτη 18 Ιουνίου
Ώρα: 19.00 – 20.30 (μέσω ΖΟΟΜ teleconference).

Τιμή συμμετοχής: 10€/ομιλία, 30€ η ενότητα 3 ομιλιών
Αν ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής https://bit.ly/LIVANIOSJUNE15

«Αποκρυπτογραφώντας ένα αινιγματικό έπιπλο στο Μουσείο Μπενάκη»,
με τον Γιώργη Μαγγίνη

Σε μια ήσυχη γωνιά του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού εκτίθεται εδώ και είκοσι χρόνια ένα ερμάριο στο χρώμα του εβένου με επίχρυσες διακοσμήσεις. Η καταχώρισή του στο ευρετήριο του Μουσείου μνημονεύει τη σημαντική του δωρήτρια και αποδίδει την κατασκευή του στην Ιταλία της Αναγέννησης. Η online ομιλία (μέσω Zoom teleconference) του Επιστημονικού Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, αρχαιολόγου Γιώργη Μαγγίνη, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στις 19.00, που πλαισιώνεται και με σχετικό video, θα ακολουθήσει την πορεία αποκρυπτογράφησης του μυστηριώδους επίπλου από τις μυθολογικές πηγές της διακόσμησής του έως την κατάληξή του σε ένα αρχοντικό στους πρόποδες του Λυκαβηττού.

Τετάρτη 17 Ιουνίου
Ώρα: 19.00 (μέσω ΖΟΟΜ teleconference).
Τιμή συμμετοχής: 10€
Αν ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής https://bit.ly/MAGINISJUNE17

tags / Πύρνα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας