Η γκαλερί Citronne στη διεθνή διαδικτυακή πλατφόρμα τέχνης Artsy

Μια προσπάθεια να φέρει τον κόσμο της τέχνης αλλά και τους φιλότεχνους σε σύνδεση με τους καλλιτέχνες που εκπροσωπεί, ενώ παράλληλα να συνεχίσει διαδικτυακά την εκθεσιακή της δραστηριότητα

H γκαλερί Citronne είναι πλέον στην πλατφόρμα τέχνης Artsy σε μια προσπάθεια να φέρει τον κόσμο της τέχνης αλλά και τους φιλότεχνους σε σύνδεση με τους καλλιτέχνες που εκπροσωπεί, ενώ παράλληλα να συνεχίσει διαδικτυακά την εκθεσιακή της δραστηριότητα.

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί κάποιος να ανακαλύψει, να αγοράσει και να πωλήσει έργα τέχνης καθώς επίσης να ενημερωθεί για τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στον χώρο των εικαστικών, ενώ η μηχανή αναζήτησής της μπορεί και χαρτογραφεί σχέσεις μεταξύ έργων τέχνης με στόχο την επέκταση της αγοράς της τέχνης και την υποστήριξη των καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο.

Γιάννης Κυραρίνης, Άτιτλο

Σήμερα, οι χώροι τέχνης στον κόσμο κάνουν παύση της δραστηριότητάς τους, τα μουσεία και οι γκαλερί έκλεισαν, οι εκθέσεις ακυρώθηκαν και οι δημοπρασίες και οι εκθέσεις έχουν αναβληθεί. «Ακόμα, σε περιόδους κρίσης, η τέχνη μας κρατά συνδεδεμένους στον χρόνο και τον τόπο. Η τέχνη συνεχίζει να μας κάνει να συνεχίζουμε και εμείς. Η εποχή δίνει την ευκαιρία να υποστηρίξουμε καλλιτέχνες, γκαλερί και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς», γράφουν οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας.

Η Citronne Gallery ιδρύθηκε το 2006 από την ιστορικό τέχνης Τατιάνα Σπινάρη στον Πόρο, και εδώ και δεκατέσσερα χρόνια δραστηριοποιείται στην ελληνική πολιτιστική σκηνή με προβολή σύγχρονων Ελλήνων και Ελλήνων καλλιτεχνών της διασποράς. Επιδιώκει παράλληλα να συνδέσει την τοπική και διεθνή καλλιτεχνική σκηνή. Από την ίδρυσή της, η Citronne έχει οργανώσει περισσότερες από 50 σόλο και θεματικές εκθέσεις, ενώ η  Citronne Contemporary-Athens ιδρύθηκε το 2019 ως χώρος της Citronne Gallery στην Αθήνα.

Στην πλατφόρμα Artsy υπάρχουν έργα των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί, των Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, Γιάννη Αδαμάκου, Αλέκου Κυραρίνη, Γιώργου Λάππα, Κώστα Πανιάρα, Κωνσταντίνου Ξενάκη, Νίκου Μάρκου, Μαίρης Χριστοφίδη, ενώ διαθέτει έργα των Στίβεν Αντωνάκου, Αλεξάνδρας Αθανασιάδη, Κρίς Γιανάκου, Τάσου Μαντζαβίνου, Γιάννη Ψυχοπαίδη, Σωτήρη Σόρογκα.

Μπορείτε να δείτε τη γκαλερί Citronne εδώ

Κωνσταντίνος Ξενάκης, World Wide War, 2014

 

Γιάννης Αδαμάκος, Re-emergence A, 2017

 

Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Untitled, 2019

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.