Μια παράσταση κουκλοθέατρου από τους Hocus Pocus

Η σπονδυλωτή παράσταση αποτελείται από εξι μικρές σκηνές όπου η μουσική «ζωντανεύει» έμψυχα και άψυχα αντικείμενα με τους χορευτές να «μεταμορφώνονται» σε ψάρια, λουλούδια και πουλιά.  Η κουκλοθεατρική ομάδα Μαύρου Θεάτρου Hocus Pocus είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που εξασκεί τη συγκεκριμένη τεχνική.

 Το «Mαύρο Θέατρο» ή τεχνική της σκοτεινής κάμερας, όπως αλλιώς λέγεται, ξεκίνησε από την Κίνα  και ακόμη και σήμερα βρίσκουμε επιβιώσεις του στο γιαπωνέζικο κουκλοθέατρο και τις μαριονέτες της Κίνας. Μόλις τον τελευταίο αιώνα αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην Τσεχία με τους περίφημους πλέον θιάσους της Πράγας. 

Στο σύγχρονο Μαύρο Θέατρο  οι ηθοποιοί-κουκλοπαίχτες, φορώντας ολόσωμες μαύρες στολές παίζουν σε σκηνή, η οποία είναι καλυμμένη με μαύρο ύφασμα. Οι ειδικοί φωτισμοί με λάμπες διαχωρισμού χρωμάτων (black light) τους δίνουν τη δυνατότητα «να εξαφανίζονται» ενώ τα αντικείμενα- κούκλες που παίζουν λαμπυρίζουν στο σκοτάδι. Το παιχνίδι αυτό ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο δημιουργεί ένα συναρπαστικό και μοναδικό θέαμα. 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Hocus Pocus

Χορογραφίες: Βερονίκη Τσουγκράνη και  Τατιάνα Μύρκου.

Συντελεστές της παράστασης είναι οι: Χριστίνα Βασιλείου Φαίη Βουγίδου, Ναυσικά Κατσικέα, Στέλλα Νέδογλου, Βαγγελιώ Σταμάτη, Θεοδοσία  Τουρτόγλου και Αλέγρα Φρανσέ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ερμού 152 (στο τέλος του πεζόδρομου προς Γκάζι), Γκάζι

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ