Γκαλά Μπαλέτου

Με τις ακαδημίες Μπολσόι, Κόβεντ Γκάρντεν και Σκάλας του Μιλάνου

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται το «νέο αίμα» τριών μεγάλων Ακαδημιών Χορού, της Ακαδημίας Μπαλέτου Bolshoi της Μόσχας, της Βασιλικής Ακαδημίας Μπαλέτου – Covent Garden του Λονδίνου και της  Ακαδημίας Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου. Τα «φυτώρια» από όπου αναδείχθηκαν τα περισσότερα «Ιερά Τέρατα» του χορού μέχρι σήμερα θα μας δώσουν την ευκαιρία να απολαύσουμε την υψηλή τους τεχνική και ακρίβεια σε τέσσερις παραστάσεις μπαλέτου.

Από κλασικής πλευράς το πρόγραμμα του Bolshoi προσφέρει αποσπάσματα από το σπάνια εμφανιζόμενο εκτός Ρωσίας μπαλέτο «Τα εκατομμύρια του Αρλεκίνου» και από την αξιαγάπητη δική τους «Κακοφυλαγμένη Κόρη» σε χορογραφία Yury Grigorovich. Το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας προτείνει την “Paquita” και το Θέατρο La Scala αποσπάσματα από τον «Καρυοθραύστη».

Σε πιο σύγχρονο νεοκλασικό ύφος, η Ακαδημία Μπαλέτου Bolshoi της Μόσχας παρουσιάζει με την άδεια του Χορογραφικού Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης και του New York City Ballet σε μουσική J. S. Bach την “Τέχνη της Φούγκα”. Το Βασιλικό Μπαλέτο του Covent Garden έρχεται με αποσπάσματα από το περίφημο «Danses Concertantes»  του Kenneth MacMillan σε μουσική Dmitri Shostakovic, ενώ το Θέατρο La Scala του Μιλάνου με το «Βραδινά Τραγούδια» του  Antonín Dvořák σε χορογραφία Jiří Kylián.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

30 €
- 70 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ