Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Εκθέσεις και εργαστήρια εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών

Συναντήσεις για την Τέχνη

Για έναν μήνα στην κεντρική είσοδο της Μονής Λαζαριστών παρουσιάζονται έργα των σπουδαστών του Τμήματος Ζωγραφικής του Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών ΔΗ.Κ.Ε.Σ. ‘‘Ίρις’’ (Δήμου Παύλου Μελά) και έργα των σπουδαστών του Τμήματος Χαρακτικής από τα Εργαστήρια Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών «ΗΛΙΟΣ» του Δήμου Νεάπολης-Συκεών. Μια ελάχιστη υπενθύμιση της πραγματικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας που συμβαίνει δίπλα στη Μονή Λαζαριστών.

«Τα Ελγίνεια επιστρέφουν»
Έκθεση τρισδιάστατων φωτογραφιών του δημοσιογράφου Κώστα Κρικέλη με τίτλο: Τα “Ελγίνεια”
επιστρέφουν. Περιλαμβάνει 50 τρισδιάστατες φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων τις οποίες βλέπει
κανείς φορώντας ειδικά γυαλιά. Στην ΕΙΣΟΔΟ Β’.

Με αφορμή την Παγκόσμια Hμέρα Mουσικής οι Swing ‘n Classic Band παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έργα των Claude Bolling και Manfred Schmitz, η μπάντα συνεχίζει το μουσικό της ταξίδι με σύγχρονα μπλουζ και καταλήγει στα ταγκό του Astor Piazzolla. Με τους μουσικούς: Κακαïδή Νίκο (Φλάουτο), Κοκκινάκη Βρισηίδα (Κιθάρα), Ξανθό Χρήστο (Πιάνο), Θεμελή Βασίλη (Τούμπα) και Παστουρματζή Νίκο (Κρουστά).

Εργαστήρια Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών «ΗΛΙΟΣ»

Τμήμα Χαρακτικής
Το Εργαστήριο Χαρακτικής είναι ένα από τα πέντε διαφορετικά Εικαστικά Εργαστήρια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, που λειτουργούν από το 1997 στο Εικαστικό Κέντρο «Ήλιος». Το εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα σε εικαστικούς καλλιτέχνες να μυηθούν στην χαρακτική τέχνη, αλλά και σε αρχάριους που τους γοητεύει η Τέχνη αυτή, να μάθουν, να ασχοληθούν και να δημιουργήσουν.

Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών ΔΗ.Κ.Ε.Σ. ‘‘Ίρις’’
Η ΙΡΙΣ ιδρύθηκε το 1993 και είναι ένας οργανωμένος πολιτιστικός φορέας με εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και κοινωνικό χαρακτήρα, με πολιτιστικά προγράμματα που φθάνουν πέρα από τα γεωγραφικά όρια του Δήμου.

Με στόχο την προώθηση της εκφραστικής δημιουργικότητας των παιδιών, των νέων και των ενηλίκων, καθώς και την ενίσχυση των ερασιτεχνικών και καλλιτεχνικών ομάδων η επιχείρηση δημιούργησε υποδομές και θεσμούς για μια πολιτιστική εκπαίδευση των πολιτών της Σταυρούπολης, που δίνει παράλληλα δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ