Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα

Ένα εναλλακτικό φεστιβάλ γεμάτο μουσική δίπλα στην αρκαδική λίμνη

Το Φεστιβάλ της Λίμνης Λάδωνα διεξάγεται φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 9 και 10 Αυγούστου 2014, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γορτυνίας και προσκαλεί το κοινό να γιορτάσει την αυγουστιάτικη πανσέληνο με πολλή μουσική καθώς και να διανυκτερεύσει στην ειδυλλιακή αρκαδική λίμνη.
 
Σημαντικοί μουσικοί όπως ο Νίκος Ξυδάκης, η Βασιλική Καρακώστα, ο Στάθης Δρογώσης, ο Βασίλης Βασιλάτος με την ορχήστρα του και οι Salto Mortale δίνουν το παρόν στο Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα. Διάφορα παράλληλα δρώμενα όπως θεατρικές παραστάσεις από τις ομάδες Πείρα(γ)μα και Προςάναμμα, βόλτες με ποδήλατα γύρω απο τη λίμνη, καγιάκ, προβολές ταινιών και απρόσμενοι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί συμπληρώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Πρόγραμμα

Σάββατο 9 Αυγούστου
20:00 “Μamma Toni” των Φράνκα Ράμε / Ντάριο Φο, θεατρική παράσταση από την ομάδα Πείρα(γ)μα
20:45 bb5 “Percussion System”
21:30 Νίκος Ξυδάκης
23:30 dj set guests

Κυριακή 10 Αυγούστου

20:00 Salto Mortale
21:00 Στάθης Δρογώσης
22:00 Βασιλική Καρακώστα
23:30 Βασίλης Βασιλάτος και Ιστορίες για Κρουστά με τη συμμετοχή του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. με βαλκανικούς χορούς
01:30 “Η Αθοπετού” της Μάρως Δούκα, θεατρική παράσταση  από την ομαδα Προςάναμμα

Λάδωνας

Το υποβλητικό τοπίο της λίμνης του Λάδωνα, που δημιουργήθηκε από τεχνητό φράγμα σε χαράδρα βουνών απότελεί έναν σημαντικό βιότοπο της Πελοποννήσου.

Ο Λάδωνας, είναι ένας από τους αρχαιότερους, θεοποιημένους και πολυτραγουδισμένους ποταμούς της Πελοποννήσου, τόπος συνάντησης και σύγκρουσης θεών και ανθρώπων. Εκεί ο Πάνας είδε και αγάπησε για πρώτη φορά την πανέμορφη νύμφη Σύριγγα, κόρη του ποτάμιου θεού Λάδωνα, που για να του ξεφύγει και να σωθεί ζήτησε απ’ τον πατέρα της να τη μεταμορφώσει σε καλάμι. Τότε ο Πάνας έκοψε μερικά καλάμια και έφτιαξε την σύριγγα, ένα μουσικό όργανο που χρησιμοποιούσε μόνο αυτός για να την έχει πάντα κοντά του. Όταν έπαιζε ο Πάνας, ο ψίθυρος των δέντρων σταματούσε κι ο θόρυβος των νερών που κυλούσαν έσβηνε μόνο στο άκουσμα του μελωδικού ήχου της σύριγγας. Και τότε, Νύμφες, Χάριτες και Ώρες, συνεπαρμένες από το γλυκό ήχο της καλαμένιας του φλογέρας, σήμαναν το ξεκίνημα του χορού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ